Boliden

Strategisk inköpare (Sourcing Manager)

till Rönnskär


Vill du arbeta i en bred inköpsroll vid ett av världens effektivaste smältverk som utvinner metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial?

Bolidens Inköpsstab ansvarar för att samordna och utveckla arbetet med inköp av varor och tjänster. Boliden har verksamheter i Sverige, Norge, Finland samt på Irland. Då nuvarande inköpare tagit sig an andra utmaningar inom företaget söker vi därför nu en inköpare av tjänster och produkter med lokalisering i Rönnskär.

 

Arbetsuppgifter

I rollen som inköpare kommer du att ansvara för hela arbetsprocessen att planera, samordna, genomföra samt följa upp inköp. Arbetet innebär anbudsförfrågningar, genomförande av förhandlingar av leverantörs- och samarbetsavtal samt säkerställa leveranser och uppföljning gentemot Boliden Rönnskärs produktionsenheter- och anläggningar.

Eftersom Boliden har verksamheter på flera orter kan resor i tjänsten förekomma.

Du kommer rapportera till Sourcing Site Lead - Rönnskär.

 

 

Utbildning och kvalifikationer

Vi ser helst att du har relevant universitets- eller högskoleutbildning. Vi söker dig som har erfarenhet av inköpsarbete samt har en tydlig affärsmässig hållning, förhandlingsvana samt van att hantera samarbets- och leverantörskontakter.

För att lyckas i rollen behöver du vara självgående, drivande, lyhörd och analytisk. Du är strukturerad, har goda kommunikativa förmågor och förstår vikten av att leverera enligt uppsatta mål. Du trivs i en dynamisk verksamhet och ser möjligheter till förbättringar. Du är en förebild gällande etik.

Befattningen kräver att du kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på svenska och engelska. Körkort B är ett krav.

 

 

Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Sourcing Site Lead - Boliden Rönnskär, Daniel Jonsson, +46 910 77 43 67 daniel.jonsson@boliden.com

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Andreas Mårtensson (Unionen) +46 910 77 42 39, Holger Rilinger (SACO) +46 910 70 57 59.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR och lämnas via ansökningsikonen. Frågor angående din ansökan besvaras av Kristin Sellman Human Resources, +46 8 610 15 56.

Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 1 mars 2020


Boliden producerar metaller som får det moderna samhället att fungera. Vår verksamhet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle, och vi tillhör de bästa i branschen inom hållbar metallproduktion. Boliden har också en ledande position inom återvinning av förbrukad metall. Lång erfarenhet kombinerad med utveckling av bästa tillgängliga teknik gör att våra gruvor och smältverk är väl positionerade på en utmanande marknad. Boliden har 5 800 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Irland och en omsättning på 50 miljarder kronor.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 1 mars . Arbetsort : Rönnskär . Publicerat : 11 februari

Kategorier : Inköp


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Strategisk inköpare (Sourcing Manager)