Boliden

Senior Projektledare

Boliden

Full time

JOB_003939

 

Boliden Gruvors teknikstab söker

Senior projektledare

till sektionen Mechanical & Piping inom avdelningen Asset Management Technology (TA)

 

Våra grundläggande värderingar är omsorg, mod och ansvar. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och hos oss har arbetsmiljöfrågor högsta prioritet. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a avdelningarna HR & Hållbarhet, Ekonomi, Teknik, Affärsutveckling och Prospektering.

 

Vi är Boliden - ett metallföretag i världsklass!

I nästan 100 år har vi på Boliden utvunnit bas- och ädelmetaller som får det moderna samhället att fungera. Idag kan vi stolt presentera oss som bland de bästa i branschen inom hållbar metallproduktion - en position som vilar på lång erfarenhet, innovation i teknisk framkant och avancerad teknik.

 

Det pågår spännande utveckling i form av automation, elektrifiering och digitalisering. Vårt fokus på arbetsmiljö, driftsäkerhet och hållbar gruvdrift är en förutsättning för framtida konkurrenskraft.

Till Teknikavdelningen söker vi nu en erfaren projektledare med erfarenhet av teknik inom gruvindustrin.

 

 

Arbetsuppgifter

Avdelningen TA inom Boliden fungerar både som internkonsulter med uppdrag att utveckla teknik, ta fram och anpassa tekniska lösningar men även hålla i olika utredningar och bistå med expertkunskap inom våra områden.

 

Som projektledare jobbar du med både teknikutveckling, affärsutveckling samt i utredningar och investeringsprojekt kopplade till våra produktionsanläggningar. Detta syftar till att uppnå bästa möjliga säkerhet, produktivitet och effektivitet. Det kan exempelvis innebära att leda nyanskaffningsprojekt eller delta i utveckling av befintliga processer.

 

Våra projekt bedrivs i enlighet med Bolidens projektmodell och de flesta i samarbete med andra teknikavdelningar och nära verksamheten i något av Bolidens gruvområden (Aitik, Garpenberg, Bolidenområdet, Tara och Kevitsa).

 

Vi erbjuder varierande arbetsuppgifter i en tjänst som kommer att anpassas efter medarbetarens kompetens, personlighet, intresse och erfarenhet.

Resor med tillhörande övernattningar ingår i tjänsten.

 

 

Utbildning/Erfarenhet

För att bli framgångsrik i rollen som projektledare bör du ha en relevant universitetsutbildning, exempelvis civilingenjörsutbildning inom maskinteknik. Till denna befattning är det önskvärt om du har erfarenhet av inom branschen vanligt förekommande utrustning som till exempel, krossar, bandtransportörer, kvarnar, förtjockare och annan utrustning i anrikningsverk. Meriterande är tidigare arbete med system avsedda för godspumpning och/eller annan pumpning i samband med anrikningsprocesser.

 

Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Har du dessutom finska språkkunskaper så ser vi det som en bonus! Körkort B är ett krav.

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar! Varmt välkommen med din ansökan.

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta sektionschef Markus Hedlund, tfn 0910-70 56 35, markus.hedlund@boliden.com

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), tfn 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Talent Acquisition Partner Janne Lindmark tfn 0910-77 42 62.

 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 6 februari 2022

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 6 februari . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 5 januari

Kategorier : Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Senior Projektledare