Boliden

Semestervikariat Skyddsarbetare

till Aitikgruvan

 

Arbetsuppgifter

Arbetsgivaren har ansvaret för att lagar och arbetsmiljöföreskrifter efterlevs samt att i övrigt verka för en god arbetsmiljö. Skyddsarbetarens arbete är en viktig kugge i detta sammanhang och det kräver en person som är självgående, flexibel och noggrann som kan utföra mångfacetterade uppgifter.

 

Som Skyddsarbetare ska du arbeta för att förbättra arbetsmiljön. I rollen som skyddsarbetare ingår t.ex. att du ska delta i HMS-arbetet på plats för att uppnå ständiga förbättringar samt bidra till att de interna och externa reglerna uppfylls.

 

Du kommer att genomföra yrkeshygieniska mätningar, stötta ansvariga i kemikaliehantering, delta i mindre utredningar och undersökningar, svara för att utförda mätningar och besiktningar journalförs. Att kontrollera utrymningsvägar, montera och kontrollera brandskyddsanordningar, hänga upp skyltar, ansvara för och fylla på säkerhetscontainrar, spillskåp och säkerhetsskåp är också en del av arbetsuppgifterna.

 

Som Skyddsarbetare utför du även mindre reparationer relaterat till arbetsmiljö och utför enklare riskbedömningar. Arbetet består av både praktiska och administrativa arbetsuppgifter, bland annat administrera och uppdatera dokument och avvikelser i verksamhetssystemet och skriva instruktioner

 

I arbetsuppgifterna ingår att utbilda avdelningarnas egen personal och entreprenörer i arbetsmiljö utifrån behov samt delta i introduktionen av nyanställda.

 

 

Utbildning/Kvalifikationer

Vi ser att du har 3-årig gymnasial utbildning, samt har kunskap från kross- och infraktsprocesser. Kunskap inom HMS-området och kunskap om gällande föreskrifter är meriterande, samt erfarenhet av arbete med ständiga förbättringar. Du har goda datakunskaper och erfarenhet av Microsoft Office samt förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt i såväl svenska som engelska. B-körkort krävs för tjänsten. Meriterande om du har dokumenterad utbildning och erfarenhet i kemiska arbetsmiljörisker och yrkeshygieniska mätningar samt utbildning i travers och heta arbeten.

 

 

Personliga egenskaper

Intresse för att jobba brett med arbetsmiljö, yttre miljö och energiområdet i ständiga förändringar och i nära samarbete med andra medarbetare och entreprenörer. Som person har du god samarbetsförmåga, är strukturerad, flexibel, noggrann och har förmåga att vägleda andra. Du kan ta egna initiativ och arbeta självständigt. Arbetet innebär att du kommer att röra dig över stora ytor och utföra fysiskt krävande arbetsuppgifter, därav är det viktigt att du är i fysiskt god kondition.

 

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; omsorg, mod och ansvar. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av Sektionschef Johanna Mågård, 0970-72 96 29.

 

Facklig information

Klubb Gruv 136, Cathrin Öderyd 0970-72 94 32.

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för en jämställd arbetsplats och välkomnar därför både kvinnliga och manliga sökande. Ansökan med CV lämnas via ansökningsikon ”Ansök nu” i annonsen på vår hemsida www.boliden.com – Karriär – Lediga jobb. Frågor angående din ansökan besvaras av HR-Generalist Anna-Lena Olofsson, 070-508 59 37.

 

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då ansökningarna hanteras löpande, sista ansökningsdag är 24 januari 2021.

 

Vi genomför rekryteringsarbetet i egen regi varför vi undanber oss kontakter från rekryterings- och bemanningsföretag.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 24 januari . Arbetsort : Gällivare . Publicerat : 15 december

Kategorier : Säkerhet & Skydd Övrigt


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Semestervikariat Skyddsarbetare