Boliden

Projektledare

Boliden Office

Full time

JOB_003815

 

Boliden Gruvor söker

Projektledare för tillståndsansökningar

Till Gruvstaber - Miljöavdelningen

 

Har du ett stort engagemang för miljöfrågor och är intresserad av möjligheten att arbeta långsiktigt med strategiska projekt i en spännande bransch? Då har vi jobbet för dig! Till Boliden Gruvors Miljöavdelning söker vi en projektledare som klarar av att hålla många bollar i luften och som gillar utmaningar.

 

 

Arbetsuppgifter

Som projektledare för tillståndsansökningar tillhör du sektionen för tillståndsfrågor och miljösamordning som arbetar med att söka tillstånd enligt såväl minerallagen som miljöbalken samt samordnar miljöarbetet mellan Bolidens gruvområden på Irland, i Sverige och Finland. Utöver projektledning ingår i rollen också att utveckla Bolidens gruvors miljö- och hållbarhetsarbete samt agera sakkunnig i en eller flera strategiskt viktiga miljöfrågor.

                                           

Dina arbetsuppgifter består i huvudsak av att:

• projektleda och hålla i både stora och små tillståndsansökningar

• delta som miljöresurs och delprojektledare i utvecklingsprojekt och för nya fyndigheter

• driva förbättringsprojekt och koordinera miljöarbetet mellan Bolidens gruvområden

• beställa miljöutredningar och koordinera konsulter

• systematiskt utvärdera och utveckla miljöarbetet mot ständiga förbättringar, samt

• omvärldsbevaka och påverka i sakfrågor som är viktiga för gruvbranschen

 

Att samverka med medarbetare inom Bolidens verksamheter, myndigheter, konsulter, allmänhet och branschorganisationer är en viktig del av arbetet.

 

 

Utbildning/Erfarenhet

Du är universitets- eller högskoleutbildad med inriktning mot miljö eller naturvetenskap. Du har flera års erfarenhet av tillståndsansökningar samt upprättande av MKB och har företrädesvis arbetat med miljöfrågor inom gruvindustri, annan tung industri eller inom större anläggningsprojekt. Då vårt miljöarbete är certifierat enligt ISO 14001 är erfarenhet av miljöledning också en merit, likaså erfarenheter av arbete med processutveckling och projektledning. Stor vana att uttrycka sig i tal och skrift, samt fördjupade kunskaper inom miljölagstiftning och ett eller flera miljöområden är meriterande.

 

Som person är du drivande och självgående men har även förmågan att samordna och utveckla arbetet gemensamt i en grupp. Du har förmågan att identifiera och hitta lösningar på problem, jobbar strukturerat och är duktig på att kommunicera. Du tycker om att ha flera komplexa uppgifter på gång samtidigt och att jobba mot tydliga deadlines.

 

Koncernspråk är engelska så du behöver behärska både engelska och svenska i tal och skrift. Resor i arbetet är vanligt förekommande så det är viktigt att du uppskattar att resa. B-körkort är ett krav.

 

 

Välkommen till ett spännande jobb

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på våra värderingar – Care, Courage and Responsibility!

 

Upplysningar

För ytterligare information om tjänsten kontakta Nils Eriksson, sektionschef Tillstånd och Miljösamordning, telefon: 070 248 41 21, e-mail: nils.eriksson@boliden.com

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), tfn 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

   

Ansökan

Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet etc. Du lämnar din ansökan med CV via vår hemsida www.boliden.com - Karriär - Lediga Jobb. Frågor angående din ansökan besvaras av senior talent acquisition partner Janne Lindmark tfn 070-6290273.

 

Sista ansökningsdag är 31 januari 2022. Vänta inte med att skicka din ansökan eftersom intervjuer kommer ske löpande.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 januari . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 16 december

Kategorier : Miljö & Naturbruk Naturvetenskap & Forskning Projektledning


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Projektledare