Boliden

Projektledare

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbete präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. I Garpenbergs gruva bryts komplexmalm som innehåller zink, koppar, bly, guld och silver - en metallmix som tillsammans med expertkunnande inom gruvdesign, gruvteknik, anrikningsteknik och en hög grad av teknikutveckling bidragit till en produktivitet i världsklass. 

I Garpenberg arbetar cirka 450 personer och verksamheten sysselsätter ytterligare cirka 150 entreprenörer. Boliden är Hedemora kommuns största privata arbetsgivare.Arbetsuppgifter
Projektavdelningen i Garpenberg har som främsta uppdrag att stödja verksamheten med allt från mindre problemlösning i driften till mer omfattande ombyggnadsprojekt alternativt nybyggnadsprojekt. Avdelningen består av 6 personer, rapportering sker till Sektionschef Projekt.

I arbetet ingår att driva både små och stora projekt, allt från idé-studier till genomförandeprojekt, utifrån det projektdirektiv och uppdrag som lämnats över från uppdragsgivaren. Uppdragsgivarna är övriga avdelningar i Garpenberg, främst anrikningsverk och verksamheter ovan jord. Även vissa projekt under jord kan förekomma.

Som projektledare följer man Bolidens projektmodell, där man bland annat tar fram projektplan och ansvarar för att projektet följer plan avseende resultat, budget och tidplan. Projektledaren ska även säkerställa att dokumentation uppdateras i samband med utförda förändringar. 

Projektgruppens sammansättning bestäms tillsammans med beställaren och/ eller styrgrupp för projektet. Den kan bestå av interna och externa resurser beroende på projektets art. I många fall sker arbetet i nära samarbete med övriga centrala teknikavdelningar i Boliden (anläggningsteknik, processteknik, gruvteknik, produktionsteknik, underhållsteknik, systemteknik och affärsutveckling), centrala inköpsavdelningen samt flertalet externa konsultresurser.


Utbildning och Kvalifikationer
Du är ingenjör med maskin- eller byggexamen eller har motsvarande arbetslivserfarenhet. Meriterande är erfarenhet av projektarbete inom tung industri, kunskap om process-, byggkonstruktion eller elkonstruktion. 

Eftersom arbetet innebär ett stort eget ansvar är det viktigt att du är driven och kan arbeta självständigt. Arbetet kräver också att du har god samarbetsförmåga, vilja och kunskap att leda andra, är strukturerad och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi vet att mångfald är en framgångsfaktor och eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet. Boliden Garpenberg är en rökfri arbetsplats. 


Upplysningar
Ytterligare upplysningar lämnas av Laila Samuelsson, Sektionschef Projekt, tfn 0225-36236 


Facklig information
Facklig information lämnas av Holger Rilinger, Sveriges Ingenjörer, tfn 070-568 93 39,  Sven-Eric Ericsson, Ledarna, tfn  0225-360 77, Jacob Wallén, Unionen, tfn 0225-362 62. 


Välkommen till ett spännande jobb!
Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!


Ansökan
Du lämnar din ansökan med CV via annonsens ansökningsikon. Har du frågor om ansökan kontakta Sari Lindeman, HR på tfn 0225-369 15.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.
 
Sista ansökningsdag är den 11 augusti 2019.Boliden producerar metaller som får det moderna samhället att fungera. Vår verksamhet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle, och vi tillhör de bästa i branschen inom hållbar metallproduktion. Boliden har också en ledande position inom återvinning av förbrukad metall. Lång erfarenhet kombinerad med utveckling av bästa tillgängliga teknik gör att våra gruvor och smältverk är väl positionerade på en utmanande marknad. Boliden har 5 700 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Irland och en omsättning på 50 miljarder kronor.Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 11 augusti . Arbetsort : Garpenberg . Publicerat : 8 juli

Kategorier : Bygg & Anläggning Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Projektledare