FRA

Enhetschef Klient och IT-support

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu driven och engagerad chef med erfarenhet från arbete inom IT-infrastruktur.  Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

I rollen som enhetschef ansvarar du för att leda, planera och driva enheten avseende verksamhet, personal, arbetsmiljö och budget i enlighet med avdelningens processer och uppsatta mål. Du kommer rekrytera nya medarbetare och vidareutveckla fungerande ansvarstagande team. Du ansvarar för att leda i enlighet med FRAs ledarpolicy genom myndighetens processer samt verkar för att myndighetens värdegrund upprätthålls. En viktig del av rollen är att utveckla och motivera dina medarbetare och ansvara för kompetensförsörjning och kompetensutveckling så att de möter dagens och morgondagens krav. Du ansvarar för löpande uppföljningar, lönesättande- och coachande medarbetar- och utvecklingssamtal.

I dina arbetsuppgifter ingår att vara ett stöd till dina tre Agila DevOps Team samt ha tekniskt leveransansvar av system och tjänster. Du kommer arbeta operativt med arbetsledning inom IT-infrastruktur och är med och skapar, utvecklar och upprätthåller rutiner och förutsättningar för leverans av tekniska lösningar. I rollen ingår även att fånga upp och företräda behov som finns i verksamheten samt att delta i verksamhetsutveckling för kontoret och avdelningen.


Du kan

Vi söker dig som har en teknisk utbildning på högskolenivå. Du ska vara en erfaren chef med några års erfarenhet av chefsarbete. Du är van vid att rekrytera ny personal samt introducera nyanställda. Att skapa nya välfungerande team är något du har erfarenhet av. Du brinner för ledarskap och personalfrågor och vill jobba med människors personliga och tekniska kunskapsutveckling. Det är meriterande om du arbetat i en roll som t.ex. IT-driftchef eller gruppchef för något IT-infrastrukturteam. Rätt person för tjänsten är en trygg och stabil ledare som vill leda inom en IT verksamhet.

Vi ser det som en stor fördel om du i tidigare befattningar arbetat med effektivisering och standardisering eller varit van att omsätta beställares krav till IT leveranser.  Det är meriterande om du genomgått något ledarskapsprogram eller om du har utbildning och certifiering i SAFe eller ITIL. Du har erfarenhet från ekonomiskt ansvar och det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat enligt DevOps. I övrigt har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.


Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är en mycket trygg och stabil chef och ledare som har en tydlig kommunikativ förmåga och en god samarbetsförmåga där du delar med dig av information och skapar förutsättningar för att enheten ska kunna prestera. Du etablerar trovärdighet, tydlighet och skapar motivation hos andra att prestera enligt höga standard. Du sätter även höga mål för dig själv och arbetar uthålligt för att nå dit. Vi söker dig som är flexibel och kan förändra ditt beteende snabbt och effektivt för att hantera svårigheter eller uppnå nya mål.

Som person är du kreativ och initierar gärna och styr upp förändrings- eller utvecklingsinsatser. Du har ett strategiskt tänk och en god förmåga att planera på både kort och lång sikt. Du följer upp och samordnar resurser utifrån enhetens mål.


Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 950 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Johan Agtorn på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-07-10.
Ange referensnummer 3726/22 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-07-10

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 10 juli . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 23 juni

Kategorier : Chef & Ledning Data & IT Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Enhetschef Klient och IT-support