Boliden

Programansvarig Produktionsstyrning Gruvautomation

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbetet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a avdelningarna Teknik, Prospektering, Affärsutveckling, HR & Hållbarhet.

Arbetsuppgifter

Avdelning Produktionsteknik fungerar som central resurs för verksamhetsutveckling och forskning och utveckling inom affärsområde gruvor. Avdelningen ansvarar för att utveckla och installera Bolidens organisations- och produktionsfilosofi, New Boliden Way, i de operativa avdelningarna inom Affärsområde. Inom forskningsområdet ansvarar avdelningen för att leda gruvautomationsprogrammets delprogram gällande produktionsstyrning samt program för asset management. Det arbetet sker i nära samarbete med övriga centrala teknikavdelningar.

Arbetsuppgifterna består av att koordinera och leda delprogrammet framåt i linje med gruvatomationsprogrammets roadmap. Arbetet med att etablera delprogrammets roadmap och definiera projekt för att åstadkomma framdrift är ett viktigt strategiskt arbete som ingår i uppgifterna. Avdelningens ansvar kompetensmässigt gäller planeringsmetodik och optimering av denna. Modellering, simulering samt metodutveckling ingår i uppdraget. För att fördjupa och leda programmet framåt kan arbete tillsammans med leverantörer, konsulter, universitet och högskolor komma på tal. Examensarbetare och praktikanter kan komma att handledas inom ramen för programmets uppdrag. Möjlighet till akademisk fortbildning kan vara möjligt. Delar av arbetet utförs på våra verksamhetsorter men stationeringsorten är Boliden. En del resor ingår i tjänsten, inklusive resor till Irland och Finland. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med stationering i Boliden.

Utbildning/Erfarenhet

Vi söker dig som har djup erfarenhet av produktionsstyrning och korttidsplanering. För att lyckas i rollen är du resultatinriktad och affärsmässig samt bekväm i din roll att driva projekt strukturerat och med hög kvalitet. Vi ser gärna att du som person bör ha förmågan att arbeta strukturerat och mot långsiktiga strategiska mål. Att arbeta i team är något som du drivs av, likväl som att arbeta självständigt. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, engagemang och ansvar.

Civilingenjörsexamen inom teknisk fysik, produktionsteknik, industriell ekonomi eller motsvarande kunskapar förvärvade på annat sätt. Vi ser gärna att du har några års praktisk erfarenhet från produktionsindustri. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. B-körkort är ett krav.

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Urban Olofsson, tfn 0910-77 40 20, urban.olofsson@boliden.com

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (Sveriges Ingenjörer), tfn 0910-70 57 59, Magnus Filipsson (Unionen), tfn 0910-77 33 29, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Janet Johnsson, Human Resources, tfn 0910-77 45 66.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast den 12 Augusti 2018.

 

 Ansök nu


 

Sista ansökningsdag : 12 augusti . Arbetsort : Boliden

Kategorier : Bygg & Anläggning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Programansvarig Produktionsstyrning Gruvautomation