Boliden

Processoperatörer till ädelmetallverket

Boliden Rönnskär i Skelleftehamn är ett av världens effektivaste smältverk som utvinner metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial. Framförallt produceras koppar, guld, silver, bly och zinkklinker. Rönnskär har idag cirka 890 medarbetare.

 

 

Arbetsuppgifter

Processoperatören planerar, styr och övervakar processer och utrustning inom sitt arbetsområde så att bästa möjliga produktionsresultat uppnås med avseende på kvantitet, kvalitet och miljö.

 

I arbetsuppgifterna ingår bland annat kontakter inom egen och mot andra avdelningar och enheter, produktionsrapportering, utföra ronder och schemalagda kontroller, att aktivt delta i förbättringsarbete och i beslutsprocesser, initiera och i vissa fall utföra underhållsinsatser samt rapportera avvikelser och brister i process och anläggning. Stor vikt läggs vid skydds- och säkerhetsarbete.
På flera avdelningar ingår truck- och/eller traverskörning i arbetsuppgifterna.

 

Arbetet bedrivs i skiftlag av olika storlekar och specifika arbetsuppgifter förekommer på de olika driftavdelningarna. Skiftgång samt dagtid förekommer.

 

För rätt person erbjuder vi omväxlande arbetsuppgifter i en annorlunda och spännande bransch. Vårt arbetssätt, som vi kallar gruppåtagande, innebär att du ges möjlighet att påverka arbetsförhållanden och utveckla vårt sätt att arbeta. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi efterstävar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet mm.

 

 

Utbildning och kvalifikationer

Du bör vara en engagerad person med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

 

Vi söker dig som är ansvarstagande, noggrann och självgående. Du ska ha god planeringsförmåga, känna ansvar för dina arbetsuppgifter, vara kvalitetsmedveten och ha bra samarbetsförmåga. Förutom rätt teoretisk bakgrund krävs ett praktiskt sinnelag samt förmåga att effektivt prioritera bland olika arbetsuppgifter.

 

För att vara aktuell för tjänsten behöver du:

  • Processoperatörsutbildning eller drifttekniker/maskinistutbildning alternativt
    gymnasieutbildning eller motsvarande med teknisk/naturvetenskaplig/industriell inriktning
  • Grundläggande IT kunskaper
  • Grundläggande kunskaper i engelska
  • Några års relevant arbetslivserfarenhet
  • B-körkort

För tjänsten krävs även att du genomgår säkerhetsprövning (pålitlighetskontroll och belastningsregister utan anmärkningar) med godkänt resultat.

 

Meriterande är om du har erfarenhet från processindustri, samt erfarenhet av truck- eller traversköring.

 

 

Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta 
Per-Olov Larsson, 
per-olov.larsson@boliden.com
tfn 0910-77 33 67

Facklig information

Facklig information lämnas av 
Johan Widmark, IF Metall 
tfn 0910-77 32 85

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt med att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas enligt GDPR och lämnas via ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Linda Fredriksson, Human Resources, tfn 0910-77 32 75, E-mail: linda.fredriksson@boliden.com

Vi vill ha in din ansökan senast den 15/9 2019

 


Boliden producerar metaller som får det moderna samhället att fungera. Vår verksamhet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle, och vi tillhör de bästa i branschen inom hållbar metallproduktion. Boliden har också en ledande position inom återvinning av förbrukad metall. Lång erfarenhet kombinerad med utveckling av bästa tillgängliga teknik gör att våra gruvor och smältverk är väl positionerade på en utmanande marknad. Boliden har 5 700 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Irland och en omsättning på 50 miljarder kronor.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 15 september . Arbetsort : Rönnskär . Publicerat : 16 augusti

Kategorier : Teknik & Ingenjör Tillverkning & Produktion


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Processoperatörer till ädelmetallverket