Boliden

Operatör till autonoma truckar i Aitik

Gällivare

Full time

JOB_008536

 

Har du ett intresse för teknik och vill vara med och styra våra förarlösa truckar tillsammans med oss på en ny avdelning?

Då vill vi veta mer om dig, ansök nu!

 

Arbetsuppgifter

Under de kommande åren kommer förarlösa gruvtruckar att införas i Aitik vilket innebär stora förändringar i hur verksamheten bedrivs. Vi söker dig som vill vara med i denna förändring där vi tillsammans skapar framtidens Aitik.

 

I rollen Autonomous Haulage System (AHS) Central Controller övervakar du produktionen inom den autonoma zonen baserat på produktionsmål och all tillgänglig information i kontrollrummet. Du hjälper till att styra och ansvara för att ge åtkomst till den autonoma zonen. I rollen vakar du över alla bemannade och automatiserade fordonsrörelser och tilldelar uppgifter till de autonoma truckarna för att optimera produktionen. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö där arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet. 

 

Tjänsten är placerad i Aitik, Gällivare och du rapporterar till sektionschef för truckautomation. Tjänsten är skiftgång men kan inledningsvis vara dagtid under utbildning och idriftagning av systemet. Som AHS central controller jobbar vi tillsammans 2 personer per skift.

 

Utbildning och erfarenhet   

Vi ser framemot att jobba med dig som är flexibel och har lätt för att kommunicera med andra. Du har ett logiskt tänkande, tycker om att vara noggrann och gillar att ta initiativ. Vi söker dig som har gymnasieutbildning gärna med inriktning teknik. Relevant universitetsutbildning är meriterande. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete i kontrollrum, gruvproduktion eller annan relevant erfarenhet. Du kan kommunicera på engelska och svenska och du har B-körkort. Ett test för simultanförmåga kommer att genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

 

Ansök nu

Varmt välkommen att ansöka med ditt CV till och med söndag den 10 mars 2024. Varje resa på Boliden är unik, hur kommer din se ut? Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, rekrytering kan ske löpande.

 

Vi erbjuder dig

Vi ser fram emot att välkomna dig till oss och Boliden! Vi prioriterar att ge våra nya medarbetare en bra onboarding och introduktion till vårt team och företagskultur som kännetecknas av omsorg, mod och ansvar. Du får bra förmåner och goda möjligheter att utvecklas. Jobba med oss på Boliden och hjälp till att bygga framtiden för metaller!

 

Vill du veta mer?

Hör gärna av dig till mig rekryterande chef, Magnus Fjellström, på 070–312 27 16 eller magnus.fjellstrom@boliden.com. Frågor om ansökan besvaras av vår Talent Acquisition Partner Bertil Karlsson, 0910-773278.

 

Facklig information får du av Ledarna.aitik@boilden.com, Anders Karlsson, Unionen 0970-72 90 69, Ditte Möller Lasskogen, Sveriges Ingenjörer 070-220 06 82

 

Flytta till, bo och lev i Aitik

Aitik ligger strax söder om Gällivare i Lappland. I det här enastående landskapet upplever vi gnistrande vintrar och ljusa sommarnätter. Vi har nära till allt med vildmarken runt hörnet. Närings- och föreningsliv, ett varierat kulturutbud, skola, vård och omsorg samt tåg- och flygförbindelser. Vi hjälper gärna till och välkomnar dig hit att vidga dina vyer och hitta livskvalitet.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 10 mars . Arbetsort : Gällivare . Publicerat : 13 februari

Kategorier : Teknik & Ingenjör Tillverkning & Produktion


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Operatör till autonoma truckar i Aitik