Boliden

IT Specialist - Infrastruktur

På Boliden IT får du en viktig roll i att stödja verksamheten och IT-användarna med en modern och problemfri IT-miljö. IT är en central resurs i organisationen vilket gör att du får inblick i många processer och därmed möjlighet att vara med och påverka. Du kommer att ha en roll med stor flexibilitet och många kontaktytor inom företaget.

 

Hos oss trivs du som delar våra gemensamma värderingar, entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Här deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet. Vi har en kultur som bygger på ömsesidig respekt och lojalitet där alla ansvarar för att bidra på sitt sätt, vi ställer upp och hjälper varandra.

 

 

Arbetsuppgifter

I rollen som IT specialist – Infrastruktur blir ditt ansvar drift och utveckling av både nätverk och servrar på Rönnskär.

 

Ansvarsområdet för nätverket sträcker sig från design av nätverket ända fram till nätverksuttagen. Allt där emellan, att dokumentera, konfigurera routrar, switchar, trådlöst och brandväggar ingår också i ansvarsområdet.

 

Arbetet sker oftast i produktionskritiska nätverksmiljöer vilket ställer stora krav på noggrannhet. Installationer, konfigureringar och underhåll av servrar med fokus på Windows Server, samt hantering av virtualiserade driftmiljöer baserade på VMware ingår också i arbetsuppgifterna.

 

I egenskap av specialist agerar du som rådgivare och kravställare i frågor som rör nätverks- och serverarkitektur, design och säkerhet. Uppdraget är mångsidigt med hög nivå av självständighet och stort utrymme för personliga initiativ. I arbetet ingår att upprätthålla kontakten med leverantörer, delta i projekt samt driva egna projekt.

 

Du kommer att ingå i lokal IT på Rönnskär men med nära kontakt mot Bolidens centrala nätverks- och serverteam. Vi på lokal IT arbetar även nära Rönnskärs automationsteam för att stödja dem I framtida automations- och digitaliseringssatsningar.

 

Tjänsten avser en tillsvidareanställning med Rönnskär som stationeringsort. Då företaget har verksamhet på flera orter kan resor förekomma.

 

 

Utbildning och kvalifikationer

Du har relevant högskole- eller universitetsutbildning samt flerårig erfarenhet av arbete inom nätverk, MS Server samt virtualisering. För att lyckas i rollen har du djup kompetens inom routing, switching, wireless och säkerhetsteknik. Eftersom Bolidens nätverksmiljö främst bygger på produkter från Cisco Systems ser vi gärna att du har relevanta certifieringar.

 

Mycket goda kunskaper inom MS server samt VMware är också nödvändiga.

 

För att verka inom Boliden IT krävs god kommunikativ förmåga, resultatorientering, flexibilitet samt att självständigt kunna driva olika aktiviteter. Rollen som IT Specialist – Infrastruktur kräver att du är analytisk och strukturerad.

 

Vana från konsultbranschen är meriterande samt kunskaper inom Data Analyctics och Azure. Kunskaper I finska anses också meriterande.

 

Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift är ett krav, samt Körkort B.

 

 

Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Per Brännström + 46 910 77 33 42, per.j.brannstrom@boliden.com

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Andreas Mårtensson (Unionen) +46 910 77 42 39, Holger Rilinger (SACO) +46 910 70 57 59 eller Peter Markström (Ledarna) +46 910 77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för en jämnställd arbetsplats och välkomnar både kvinnliga och manliga sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR och lämnas via ansökningsikonen. Vi vill ha in din ansökan senast den 2 februari 2020


Boliden producerar metaller som får det moderna samhället att fungera. Vår verksamhet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle, och vi tillhör de bästa i branschen inom hållbar metallproduktion. Boliden har också en ledande position inom återvinning av förbrukad metall. Lång erfarenhet kombinerad med utveckling av bästa tillgängliga teknik gör att våra gruvor och smältverk är väl positionerade på en utmanande marknad. Boliden har 5 800 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Irland och en omsättning på 50 miljarder kronor.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 2 februari . Arbetsort : Rönnskär . Publicerat : 17 december

Kategorier : Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb IT Specialist - Infrastruktur