Boliden

Hälsa-, miljö-, säkerhetschef till Kristinebergsgruvan

Nu har vi en möjlighet för dig som vill driva och utveckla arbetsmiljöfrågor!  

 

Idag består Bolidenområdet av ett anrikningsverk och guldlakverk i Boliden samt de tre närliggande gruvorna Kristineberg, Renström och Kankberg. Antal medarbetare på Bolidenområdet är idag ca 650 personer och hos oss i Kristineberg är vi ca 200 medarbetare.

 

Arbetsuppgifter

Bolidens vision är att vara den mest klimatvänliga och respekterade metalleverantören i världen, någonting vi är väldigt stolta över. Arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet och hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö.

 

I ditt ansvarsområde som Hälsa-, miljö-, säkerhetschef (HMS) ingår bland annat att:

  • Utveckla det förebyggande säkerhets- och arbetsmiljöarbetet.
  • Samordning av arbetsmiljöfrågor på gruvan.
  • I rollen som chef är det viktigt att vara ett stöd och support till dina medarbetare.
  • Vara en expertresurs inom Arbetsmiljölagstiftning och lagefterlevnad i ledningsgruppen för gruvan samt till gruvans chefer och anställda.
  • Utveckla och vara ett stöd i det systematiska arbetsmiljöarbetet i syfte att skapa en säker och hälsosam arbetsmiljö på våra arbetsplats ex. att agera stöd vid riskanalyser, avvikelserapportering osv.
  • Skapa, och hålla i utbildningar inom arbetsmiljöområdet.
  • Planera och genomföra ronder, revisioner och övrig arbetsmiljörapportering.

Du är en del av Kristinebergs ledningsgrupp och kommer att leda ett team som består av tre medarbetare. I gruvan pågår expansion av en ny fyndighet, det innebär focus på samordning, införande av ny teknik samt nya produktionsmetoder.

 

I rollen förväntas du samverka med Bolidenområdet och affärsområdets avdelning för arbetsmiljö samt delta i våra interna nätverk inom arbetsmiljö. Det ingår också att bistå vid externa kontakter med myndigheter, branschorganisationer, leverantörer och studiebesök. Deltagande i koncern-/affärsområdesgemensamma Arbetsmiljöprojekt kan förekomma.

 

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar omsorg, mod och ansvar och tillämpar dessa i ditt arbete och ledarskap.

 

Du rapporterar till gruvchefen för Kristinebergsgruvan. Tjänsten är placerad i Kristineberg.

 

Utbildning och kvalifikationer

Du är tydlig och öppen i din kommunikation och tycker om att samarbeta, är initiativtagande och har ett strukturerat och målinriktat arbetssätt där dokumentation är en viktig del. Vi vill att du entusiasmeras av att arbeta med hälsa, miljö och säkerhetsfrågor och ser HMS-sektionens potential att bidra till vår verksamhets framgång.

 

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och vi ser gärna att du har ledarerfarenhet eller är nyfiken på att testa den rollen. Vi vill även att du har flera års erfarenhet av arbetsmiljöarbete, gärna inom industrin, där arbetsmiljölagstiftning, systematiskt arbetsmiljöarbete och riskanalyser är några av erfarenhetsområdena.

 

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. B-körkort är ett krav.

 

Upplysningar                                  

Har du frågor kring tjänsten får du gärna höra av dig till rekryterande chef Erik Fjällström, gruvchef, 070-681 08 35, erik.fjallstrom@boliden.com.

 

Facklig information

Facklig information får du av Peter Markström, Ledarna, 0910-77 40 09, Andreas Mårtensson, Unionen, 070-541 83 93 eller Scott Gordon, SACO, 070-612 99 47

 

Ansökan                                            

Vi arbetar aktivt för mångfald på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan hanteras enligt GDPR. Du lämnar din ansökan med CV via vår hemsida www.boliden.com – Karriär – Jobba på Boliden. Frågor angående din ansökan besvaras av Charlotte Lindkvist, Talent Acquisition Partner 0910-77 33 03.

 

Sista ansökningsdatum är söndag den 14 augusti 2022.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 14 augusti . Arbetsort : Krisitneberg . Publicerat : 8 juli

Kategorier : Chef & Ledning HR & Organisation


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Hälsa-, miljö-, säkerhetschef till Kristinebergsgruvan