Boliden

Gruvingenjör till Renströmsgruvan

Vill du vara med och utveckla Sveriges djupaste underjordsgruva och jobba i ett företag med stark säkerhetskultur, bra värderingar och givande sociala kontakter? Är du intresserad av strategiskt arbete med inriktning på gruvinfrastruktur, vatten och ventilation? Är du en lagspelare med hög grad av ansvarstagande och engagemang? Då är detta en tjänst för dig!

 

Arbetsuppgifter

Vi söker en driven och noggrann gruvingenjör för ett verksamhetsövergripande uppdrag. I rollen som gruvingenjör arbetar du huvudsakligen med gruvans strategiska frågor gällande utveckling av gruvans infrastruktur för vattenförsörjning, ventilation, återfyllnad och vattenundanhållning.

 

I arbetet ingår att projektera, bereda, planera och dokumentera gruvans infrastruktursystem. Du kommer leda projekt, delta i utvecklingsprojekt och ansvara för gruvans fortsatta expansion gällande infrastruktur såsom vattenförsörjning, vattenundanhållning, återfyllning och ventilationsbehov. Du kommer även att delta i arbetet med gruvans utveckling, investeringar samt effektiviseringar.

 

Du ingår i planeringsavdelningens organisation och kommer att ha ett nära samarbete med gruvans service – och underhållsavdelningar och med många av våra medarbetare i gruvan. I arbetet ingår det att systematiskt förbättra, optimera samt minimera miljö- och energipåverkan i gruvans infrastruktur.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, och du rapporterar direkt till gruvplaneringschefen. Arbetstiden är kontorsarbetstid och stationeringsort är Renströmsgruvan.

 

Utbildning/Erfarenhet                      

För tjänsten söker vi dig med akademisk utbildning (civilingenjör) inom bergteknik, eller motsvarande. Du uttrycker dig mycket väl i svenska och engelska, både i tal och skrift.

 

Erfarenhet från gruvverksamhet och kännedom om brytningsmetoder är meriterande. Likaså erfarenhet av mjukvaror som Microsoft Office, Ventsim, Pumpsim, Microstation eller Deswik.

 

B-körkort är ett krav.

 

Personliga Egenskaper

Som person har du god samarbets- och initiativförmåga och lätt för att kommunicera och knyta kontakter. Du har förmåga att arbeta i grupp likaväl som att arbeta självständigt och arbetar strukturerat, metodiskt med att se utmaningar ur ett bredare perspektiv. Du har god simultankapacitet, är analytisk och noggrann. Du är en utvecklingsinriktad person med ett omvärldsbevakande intresse och är bra på att omsätta idéer till verklighet.

 

Våra värderingar

Våra grundläggande värderingar är; Omsorg, Mod och Ansvar. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö. Förutom arbetsmiljö så är energi och miljö en viktig del av vår utveckling för en hållbar verksamhet.

 

Upplysningar                                    

Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av tf gruvplaneringschef Fredrik Jonsson, tfn 0910-70 51 43.

 

Facklig information

Facklig information får du av Scott Gordon (SACO), 070-612 99 47, Andreas Mårtensson (Unionen), 070-541 83 93, Peter Markström (Ledarna), 0910-77 40 09.

 

Ansökan                                            

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden och välkomnar alla sökande. Din ansökan med CV lämnar du via annonsens ansökningsikon. Vid frågor angående din ansökan är du välkommen att kontakta Talent Acquisition Partner Charlotte Lindkvist på 0910-77 33 03.

 

Då urval sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan snarast möjligt. Dock senast söndag den 28 augusti 2022.

 

---------------------------------------------------------------------

 

We are a company in constant development and every workday we explore how we can improve modern life and society. Our metals are a key component in creating a more sustainable future and we take great pride in the impact we make every day. Are you ready to contribute with your curiosity, personality, skill-set and unique background? Be you and challenge us - let's drive change for generations to come!

 

 

 Ansök nu

 

 

 

Sista ansökningsdag : 28 augusti . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 3 augusti

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Gruvingenjör till Renströmsgruvan