Boliden

Gruvchef

till Renström

 

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbete präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. Idag består Bolidenområdet av ett anrikningsverk och guldlakverk i Boliden, och fyra närliggande gruvor. Antal anställda på bolidenområdet är idag ca 650 personer.

 

 

Arbetsuppgifter

Arbetet som gruvchef innebär att leda och utveckla Renströms gruvverksamhet med dess ca 180 medarbetare. Som gruvchef ansvarar du för gruvans hela verksamhet, inklusive säkerhet, miljö, produktion, underhåll, planering och ekonomi. Tjänsten innebär att du hanterar frågor av både operativ och strategisk karaktär. Utveckling mot en ständigt säkrare arbetsplats för anställda och entreprenörer, är ett starkt fokusområde. Du utvecklar arbetssätt och samverkan för en effektivare verksamhet, enligt Lean-principer. Vidare initierar och driver du teknisk- och organisatorisk utveckling.

 

Tjänsten är direkt underställd områdeschefen och du ingår i Bolidenområdets ledningsgrupp. Du förväntas aktivt och engagerat delta i områdets övergripande ledningsfrågor och ta ett gemensamt ansvar för det strategiska arbete som åligger områdets ledningsgrupp. Stationeringsort är Renströmsgruvan.

 

 

Utbildning/Erfarenhet

Vi söker dig som har en ingenjörsutbildning, gärna som gruvingenjör och/eller ledarerfarenhet inom tung industri exempelvis i en roll som gruvchef, produktionschef eller motsvarande. Vi ser också gärna att du har vana av att arbete i en stor organisation och i en roll med långsiktiga och kapitalintensiva projekt. Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

 

Vi söker dig med god personlig mognad, ett stort intresse för människor, ledarskap och vår verksamhet. För att lyckas i rollen ska du vara beslutsam, engagerande, tydlig och analytisk. Det är särskilt viktigt att du har rätt attityd till säkerhet och god förmåga att driva utvecklingen inom detta område.

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Områdeschef Peter Bergman, tfn: 0910-774206, peter.bergman@boliden.com

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), 0910-77 40 09.

 

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden och välkomnar alla sökande. Din ansökan med CV lämnar du via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Maria Lagerhielm, HR, 0910-77 40 95.

 

Vi vill ha in din ansökan så snart som möjligt då ansökningarna hanteras löpande, dock senast den 5 juni 2020.


Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 5 800 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 5 juni . Arbetsort : Renström . Publicerat : 8 maj

Kategorier : Chef & Ledning Teknik & Ingenjör Tillverkning & Produktion


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Gruvchef