Boliden

Utvecklingsingenjör Mineralteknik

Våra grundläggande värderingar är; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö. Hos oss har arbetsmiljöfrågor högsta prioritet. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a avdelningarna HR & Hållbarhet, Ekonomi, Teknik, Affärsutveckling och Prospektering.


Arbetsuppgifter
Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bland annat avdelningarna Teknik, Prospektering och HR & Hållbarhet.

Boliden har som mål att vara en av de tekniskt ledande aktörerna inom gruvindustrin i världen. Därför söker Processteknikavdelningen nu en person som vill vara med att utveckla framtidens mineraltekniska processer.

Processteknikavdelningen, med 24 anställda, är en del av Teknik och har som främsta uppdrag att stödja anrikningsverken inom AO Gruvor med allt ifrån problemlösning i driften till förprojekteringar av nya anläggningar och processer. Processteknik arbetar också mycket tillsammans med Bolidens egen miljöavdelning för att utveckla och förbättra vattenrenings- och efterbehandlingsteknik. Vi genomför även många projekt som involverar prospekteringsavdelningen vid undersökningar på nya fyndigheter. För att lösa dessa uppgifter förfogar Processteknik över ett mycket välutrustat pilotverk och laboratorium.

Som utvecklingsingenjör inom mineralteknik kommer du att få utveckla och designa nya processer för malning, flotation, gravimetri etc samt optimera de befintliga processanläggningarna inom Sverige, Finland samt Irland. Du kommer också att få delta i förprojektering av nya fyndigheter.

Arbetet på processteknik bedrivs som uppdrag eller i projektform och din roll kan vara såväl projektledare som deltagare i projektgruppen. Arbetet är främst inriktat mot anrikningsverken och vårt egna FoU-program men även andra uppdragsgivare förekommer, såväl internt som externt.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid. Stationeringsort är i första hand Boliden men andra stationeringsorter kan vara aktuella beroende på den arbetssökandes behov. Resor ingår i tjänsten och tillträde sker enligt överenskommelse.


Utbildning/Erfarenhet
Du bör vara civilingenjör eller motsvarande, gärna med inriktning mot mineralteknik, teknisk fysik eller kemiteknik. Tidigare erfarenhet av processdesign inom gruvindustrin är meriterande. Eftersom arbetet innebär ett stort eget ansvar är det viktigt att du kan arbeta självständigt och han en mycket god problemlösande förmåga. Arbetet kräver också att du har god samarbetsförmåga och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.


Upplysningar
Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Sektionschef mineralteknik, Rickard Långström, rickard.langstrom@boliden.com

Facklig information
Facklig information lämnas av Holger Rilinger (Sveriges Ingenjörer), tfn 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), tfn 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

Välkommen till ett spännande jobb!
Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan
Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Jonas Lindgren, Human Resources, jonas.lindgren@boliden.com.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast den 2019-10-21Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 5 700 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.


Ansök nu


 

Sista ansökningsdag : 21 oktober . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 20 september

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Utvecklingsingenjör Mineralteknik