Boliden

Configuration & Asset Manager (CMDB)

till Boliden

 

Boliden IT utvecklar och levererar IT tjänster till verksamheten. Vi ansvarar för utveckling, drift och support av IT system och IT infrastruktur. Uppdraget är att stödja verksamheten och IT användarna med en modern och problemfri IT miljö. Målet är att öka effektiviteten och få affärerna att växa. Inom Boliden IT arbetar i dagsläget cirka 100 personer.

 

 

Arbetsuppgifter

Som CMDB-ansvarig kommer du att verka för att skapa och upprätthålla:

 

-En karta över IT-miljön som kan användas för att skapa och underhålla en konsistent struktur att använda för att stötta miljöns prestanda, funktion och säkerhet över tid.

-Relationer mellan de finansiella/ kontraktsmässiga dimensionerna och registret över de delar som utgör IT-miljön i syfte att stötta livscykelhantering och strategiska beslut för IT.

-Möjligheter till kostnadskontroll, transparens, kostnadsstrategier och identifiering av besparingar

 

Du kommer att ha en aktiv del i att etablera och kvalitetssäkra en modell för CMDB samt vara en del av att ständigt förbättra arbetssättet.

 

Typiska arbetsuppgifter är:

-Vara ansvarig för CMDB och säkra en långsiktigt hållbar struktur, samt medverka vid framtagning av lösningar och rapporter baserade på CMDB.

-Underhålla en roadmap för CMDB och Discovery gällande utveckling av ny funktionalitet och nya datakällor i syfte att öka affärsnytta baserat på ett tätt samarbete med sektionschefer och verksamhetsansvariga.

-Vara bryggan mellan ekonomi/redovisning och IT ur ett kostnadsuppföljningsperspektiv. Etablera och följa upp överenskomna nyckeltal

-Utveckla, följa upp och optimera prismodeller och allokeringar, säkerställa transparens gällande kostnader, verka för en förenklad och optimerad modell som styr rätt beteenden internt och hos kund

-Värdera kostnadseffektiviseringsinitiativ för att säkerställa varaktig kostnadssänkning

 

Tjänsten avser en tillsvidareanställning med Boliden som stationeringsort. Då företaget har verksamhet på flera orter kan resor förekomma.

 

 

Utbildning och kvalifikationer

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; omsorg, mod och ansvar.

Du har högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot IT och eller ekonomi. 

 

För att lyckas i rollen krävs att du:

-Har vana av att bearbeta data och sammanställa rapporter

-Är bra på att analysera och förstå komplexa strukturer och processer

-Är Affärs- och tjänsteorienterad med övergripande kunskap om IT såväl som ekonomi och ett starkt intresse för att skapa bästa lösningar till verksamheten

-Har förmåga att kommunicera i tal och skrift, både på svenska och engelska

-Har erfarenhet av att arbeta i större företagsmiljöer

-Trivs med en mix av operativa, administrativa uppgifter och strategiskt, processinriktat tänk

 

Det är meriterande om du har vana av att arbeta med ServiceNow

För att verka inom Boliden IT krävs god kommunikativ förmåga, resultatorientering, flexibilitet samt att självständigt kunna driva olika aktiviteter och utvecklingsprocesser.

 

Rollen som CMDB-ansvarig kräver att du har integritet, är analytisk och strukturerad, är serviceminded, snabblärd samt har förmåga att skapa förtroende bland kunder och leverantörer.

 

Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift är ett krav, liksom Körkort B. Kunskaper i finska anses meriterande.

 

 

Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Stefan Bergström, +46 70 200 48 63 stefan.bergstrom@boliden.com

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Andreas Mårtensson (Unionen) +46 910 77 42 39, Holger Rilinger (SACO) +46 910 70 57 59 eller Peter Markström (Ledarna) +46 910 77 40 09.

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR och lämnas via ansökningsikonen.

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 15 augusti 2021

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 15 augusti . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 14 juli

Kategorier : Data & IT Ekonomi & Finans Systemvetare


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Configuration & Asset Manager (CMDB)