FRA

Systemadministratör Linux

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi en driven systemadministratör med inriktning mot Linux som vill arbeta med utveckling av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en spännande och kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som systemadministratör hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system. Du kommer att tillhöra kontoret för drift och IT-infrastruktur vars uppgift är att leverera en stabil och välanpassad IT-infrastruktur och gemensam IT-drift utifrån verksamhetens behov.

I ditt uppdrag som systemadministratör arbetar du med alla typer av system med inriktning på Linux som operativsystem. I rollen kommer dina arbetsuppgifter bestå av daglig support, felsökning, installation, uppgradering, drift, förvaltning och utveckling.  

Vi erbjuder en innovativ IT- miljö där du får möjlighet att samarbeta med erfarna och kunniga kollegor inom drift och underhåll. Förutom samarbetet med ditt team så samverkar du med övriga delar av myndigheten.  På FRA värdesätter vi din kompetensutveckling och du får möjlighet att utveckla dina tekniska kunskaper på plats hos oss.  

Du kan

Vi söker dig som har akademisk examen inom systemvetenskap eller motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet. För rollen ser vi att du har minst 5 år arbetslivserfarenhet av Linux systemadministration. Du har även kunskap inom virtualisering och virtuella miljöer. Om du har kunskap inom nätverksutrustning är det meriterande.

Vi söker dig som är nyfiken med en allmän teknisk bredd och vi ser att du har kunskap inom följande tekniska områden:

Operativsystem: CentOS
Hårdvara: HPE
Puppet, Ansible och Bash
DCHP, DNS
Övervakning
Loggning
Lagring och backup

Dina språkkunskaper är goda i både svenska och engelska och du har en god förmåga att kunna beskriva tekniska problem.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas hos oss tror vi att du har ett brett teknikintresse och vi söker dig som är har lätt för att samarbeta med andra. Som person stödjer du dina kollegor i strävan efter att nå gemensamma mål.  Rollen innebär kontakter internt, vilket ställer krav på att du är professionell och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har en vilja och förmåga att hjälpa andra och tar initiativ för att leverera lösningar. Du har en problemlösande förmåga där du lätt ser till helheten och värdesätter att slutföra arbete på ett strukturerat sätt. Vidare ser vi att du tar stort ansvar för dina uppgifter, kan planera och prioritera samt fokusera på rätt saker.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 40 58. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-08-14.

Referensnummer 4544/21.
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-08-14

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Företagets hemsida:
www.fra.se

FRA
På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.Ansök nu

Sista ansökningsdag : 14 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 25 juli

Kategorier : Kontor & Administration Teknik & Ingenjör Offentliga jobb


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Systemadministratör Linux