Boliden

Chef för Hållbarhet och säkerhet

till Garpenberg

 

Boliden Garpenberg är en gruva i världsklass med ledande teknik där medarbetarna är med och bidrar till en positiv företagskultur och en stark vi-känsla. Vi erbjuder de anställda en trygg och utvecklande arbetsplats med bra arbetstider och villkor.

 

Vill du vara en del av historien och bygga framtidens gruvdrift tillsammans med oss? Nu söker vi dig som trivs med att arbeta i en stor organisation med höga ambitioner. Som vår avdelningschef för Hållbarhet och säkerhet leder du en grupp med åtta medarbetare som är experter inom miljö, säkerhet, brandskydd och verksamhetsutveckling.

 

 

Arbetsuppgifter

Din uppgift är att leda arbetet med hållbarhet och säkerhet inom vår verksamhet. Du utvecklar arbetssätt och samverkan för en effektivare verksamhet, enligt Lean-principer. Tillsammans med dina medarbetare och med övriga avdelningar säkerställer du att verksamheten utvecklas och resultat uppnås.

 

Ett ständigt arbete för en säkrare arbetsplats för medarbetare och entreprenörer är ett starkt fokusområde för oss och som chef för avdelningen har du en nyckelroll i arbetet för en fortsatt utveckling av säkerhetskulturen.

 

Hållbarhet med bland annat minskad klimatpåverkan är ett strategiskt viktigt område, där såväl ny teknik som relationer till närboende och myndigheter ingår. Hållbarhet är centralt inom samtliga arbetsområden där den organisatoriska och sociala arbetsmiljön är viktiga områden för dina uppdrag.

 

Arbetet är både strategiskt och operativt. Du rapporterar till Garpenbergs områdeschef och ingår i Garpenbergs ledningsgrupp.

 

 

Utbildning och Kvalifikationer

Vi söker dig med examen från relevant akademisk utbildning, helst inom naturvetenskap eller teknik. Du är en van ledare med erfarenhet av att leda i förändring och att driva utveckling i en stor organisation och/eller arbete i stabsroll. Erfarenhet av industri eller större organisation är meriterande.

 

Vi ser att du har en god personlig mognad, ett stort intresse för människor och vår verksamhet. Du är en coachande ledare som med din kommunikativa förmåga motiverar organisationen och dina medarbetare.

 

Som person är du tydlig och målinriktad. Du tycker om att arbeta i en organisation med ett högt tempo. Arbetet innebär många kontakter såväl internt inom företaget som externt och det är därför viktigt att du har en god förmåga att samverka med andra.

 

Särskilt viktigt är du delar våra värderingar gällande en säker och hälsosam arbetsmiljö och att du vill driva utveckling inom detta område.

 

Att du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift är ett krav, liksom att du har ett B-körkort.

 

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi vet att mångfald är en framgångsfaktor och eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet, erfarenheter m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet. Boliden Garpenberg har en rökfri arbetsmiljö.

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av områdeschef Jenny Gotthardsson, tfn 0225-360 10. eller mail; jenny.gotthardsson@boliden.com

 

Facklig information

Facklig information får du av Kent Hedin, Ledarna, tfn 0225-369 50, Jacob Wallén, Unionen, tfn 0225-362 62, Scott Gordon, SACO, tfn 0225-36023.  

 

 

Ansökan

Du lämnar din ansökan med CV via annonsens ansökningsikon. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Har du frågor om ansökan och rekryteringsprocessen kontakta Johanna Sandberg Kehrein, HR, tfn 070-600 05 92.

 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

 

Sista ansökningsdag är den 6 december 2020.

Vänta dock inte med din ansökan, intervjuer sker löpande och urval kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 6 december . Arbetsort : Garpenberg . Publicerat : 30 oktober

Kategorier : Chef & Ledning Naturvetenskap & Forskning Säkerhet & Skydd Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Chef för Hållbarhet och säkerhet