Boliden

Bolagsjurist miljörätt till Boliden Group

Stockholm

Full time

JOB_009793

 

I ett sekel har vi på Boliden prospekterat, utvunnit och förädlat bas- och ädelmetaller. Vår produktion bygger på erfarenhet, innovation och modern teknik, utvecklad i samarbete med nordiska teknik- och ingenjörsföretag. Vi är ledande i Norden när det gäller hållbar metall­produktion, från fyndighetsutveckling till återvinning av metall.

 

Vill du vara med på vår resa mot gröna metaller i världsklass? Nu förstärker vi vårt juristteam. Är du vår nya kollega?

 

Bolidens Group Legal Affairs-funktion ansvarar för hanteringen av koncernens legala frågor. Avdelningen ger juridiskt stöd till koncernens affärsområden, produktionsenheter, stabsfunktioner samt till bolagets styrelse och koncern­ledning. Teamet består idag av en chefsjurist med ansvar för koncernjuridik och samordning, en jurist med specialisering inom miljörätt och tillståndsfrågor och tre jurister med kompetens inom kommersiella avtal (corporate commercial).

 

Vi söker nu förstärkning med en bolagsjurist med erfarenhet av och intresse för miljö­rätt.

 

Tillsammans med vår erfarna miljöjurist kommer du i rollen som bolagsjurist med miljöinriktning att stödja verksamheterna och företräda bolaget i bland annat tillstånds­prövningar, tillsyns­ärenden, remisshantering, bevakning av rätts­om­rådet och avtal som berör mark- och miljörättsliga frågor. Arbetet är självständigt och du kommer att verka nära våra verksamheter. Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av och intresse för mark- och miljö­rätt och som har arbetat några år på advokatbyrå, mark- och miljödomstol, annan relevant myndighet, departement eller liknande.

 

Övriga kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig med juristexamen som är engagerad, driven och med god analytisk förmåga. Du har god affärsförståelse, hög integritet och vana från att arbeta självständigt. Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

 

Typ av tjänst och placeringsort

Tjänsten är en tillsvidareanställning på huvudkontoret i centrala Stockholm, eller, på sökandens begäran, på någon av våra verksamhetsorter.

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan. Urval till intervju kan komma att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast måndag 10 juni 2024.  

 

Frågor angående tjänsten besvaras av Eva Rydén, Head of Group Legal, eva.ryden@boliden.com. Frågor kring ansökan besvaras av Talent Acquisition Manager Emma Alexandersson, emma.alexandersson@boliden.com

 

Facklig information

Facklig information får du av Ingela Scherling, Saco, +46 702 72 08 68, Andreas Mårtensson, Unionen, 070-541 83 93 eller Peter Markström, Ledarna, 0910-77 40 09.

 

Mer om Boliden

Med omsorg om människa, miljö och samhälle tillhandhåller Boliden metaller som är nödvändiga för samhällsutvecklingen. Vi utvinner och framställer högkvalitativa metaller med god klimatprestanda från egna gruvor och smältverk. Koppar, zink, nickel och bly som vi producerar är alla viktiga för klimatomställningen och återfinns inom en mängd inno­vationskritiska områden såsom tillverkning av elbilar eller bilbatterier. Med lång erfarenhet, hög kompetensnivå och med ledande teknik arbetar vi mot att uppnå vår vision om att vara den mest klimatvänliga och respekterade metalleverantören i världen.

 

Idag arbetar cirka 6 000 personer på Boliden och verksamheten bedrivs i Sverige, Finland, Norge och Irland. Boliden är ett företag noterat på Stockholmsbörsens Large Cap-segment.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 10 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 maj

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Bolagsjurist miljörätt till Boliden Group