FOI

Du som är forskarutbildad och vill arbeta i teknikens framkant

Är du forskarutbildad och vill kombinera teoretiska uppgifter med tillämpad problemlösning för att stärka Sveriges säkerhet? Som forskare hos oss får du en viktig roll i vår verksamhet där vi stärker Sveriges totalförsvar genom att bidra till forskning och utveckling kring nya system inom trådlös kommunikation för försvarstillämpningar.

Om tjänsten

Trådlös kommunikation för försvarstillämpningar kännetecknas av höga krav på robusthet och ska samtidigt klara att fungera i en elektromagnetiskt störd miljö. Hos oss krävs därför lösningar som inte bara använder den senaste tekniken, utan även framtidens teknik. Ditt arbete kan innefatta olika delar av utvecklingskedjan - allt från teoretiska analyser, modellering och simulering, medverkan i fältförsök, test av system till rapportskrivning och föredragningar för våra uppdragsgivare. Du kommer att få möjlighet att arbeta med våra avancerade beräkningsverktyg och vårt välutrustade radiolabb. Arbetet sker i projektform tillsammans med flera andra medarbetare och tjänsten ger möjlighet till nationella och internationella kontakter inom området. Vi publicerar somliga öppna forskningsresultat i internationella vetenskapliga fora, varför du ges möjlighet att bidra även med detta. Vi månar om din personliga kompetensutveckling och hos oss ges du möjlighet att fortsätta växa i din yrkesroll.

Om enheten

Du kommer att ingå i enheten Robust radiokommunikation som tillhör avdelningen Telekrig i Linköping. Enhetens verksamhet är tillämpad forskning inom robust trådlös kommunikation med hänsyn till militära särkrav som exempelvis störtålighet, avbrottsfrihet och tillgänglighet.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
 
Vi söker dig som
• Är forskarutbildad (Lic/Dr) med goda kunskaper inom digital signalbehandling eller annat likvärdigt område.
• Har god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska.

Meriterande är:
• Inriktning mot signalbehandling för trådlös kommunikation
• Kunskaper inom C++, MATLAB eller Python
• Tidigare arbetslivserfarenhet inom signalbehandling eller trådlös kommunikation
• Kunskap eller erfarenhet inom försvarstillämpningar.

Förutom att passa in i beskrivningen ovan är du initiativtagande och självgående, strukturerad och med en problemlösande analysförmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 3 mars 2024.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Peter Stenumgaard. Fackliga företrädare är Ulf Sterner (Saco-S) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

Referensnummer:
FOI-PERS-2024-126

Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-03-03

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Peter Stenumgaard

tfn: +46 13-37 80 00

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olaus Magnus Väg 58111 LinköpingAnsök nu


Sista ansökningsdag : 3 mars . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 13 februari

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Du som är forskarutbildad och vill arbeta i teknikens framkant