Boliden

Bergmekaniker till Gruvteknik

För uppdrag i Kankbergsgruvan

 

Våra grundläggande värderingar är; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö. Hos oss har arbetsmiljöfrågor högsta prioritet. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a avdelningarna HR & Hållbarhet, Ekonomi, Teknik, Affärsutveckling och Prospektering.

 

Avdelningen för Gruvteknik har som främsta uppdrag att stödja produktionen inom Boliden Gruvor med allt ifrån problemlösning i den operativa verksamheten till projektering av nya områden i gruvorna. Vi deltar också på uppdrag av avdelningen för affärsutveckling i olika delar av planeringsprocessen för nya fyndigheter. Teknikavdelningen kännetecknas av nära samarbete med våra gruvor, lagarbete med projekt över flera discipliner, och ett starkt inslag av personligt engagemang.

 

 

Arbetsuppgifter

Som bergmekaniker deltar du i arbetet med att skapa förutsättningar för säker och kontrollerad brytning. I det löpande arbetet ingår besiktning och bedömning av bergförhållanden, dokumentation, mätning och uppföljning samt stöd till produktionen i frågeställningar kring pågående brytning. En stor del av arbetet består i att genomföra riskanalyser samt ta fram designkriterier och bergförstärkningsplaner för gruvornas brytningsplanering på kort och lång sikt.

 

Arbetet utförs till stor del i samarbete med gruvornas planerings- och produktionspersonal, geologer och med kollegor på Teknik. Arbetet innebär även deltagande i bergmekaniskt utvecklingsarbete samt kontakter med gruvindustrin i övrigt. Initialt kommer du i första hand att arbeta med Kankbergsgruvan. Vi strävar efter att ständigt utveckla vår personal genom att byta ansvarsområde med några års mellanrum.

 

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med Boliden som stationeringsort. Resor till våra gruvor inom Sverige och Europa ingår som en naturlig del av arbetet. Tillträde sker enligt överenskommelse.

 

 

Utbildning/Erfarenhet

Högskole- eller civilingenjörsutbildning med relevant inriktning. Erfarenhet från berganläggningar eller gruvor är meriterande. Arbetet kräver att du kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska. Körkort B är ett krav. Som person är det viktigt att du har god analytisk förmåga, kan arbeta självständigt och strukturerat samt har en god kommunikationsförmåga.

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar av tjänsten lämnas av Daniel Sandström, Sektionschef Bergmekanik; tfn +46 910 77 42 26 eller Sunniva Haugen, Avdelningschef för Gruvteknik, tfn +46 910 70 56 94.

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), tfn 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

 

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Jonas lindgren, Human Resources, tfn 0910-77 58 45.

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 31 maj 2020


Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 5 700 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 maj . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 28 april

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Bergmekaniker till Gruvteknik