Boliden

Avdelningschef underhållsteknik

Våra grundläggande värderingar är; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö. Hos oss har arbetsmiljöfrågor högsta prioritet. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a avdelningarna HR & Hållbarhet, Ekonomi, Teknik, Affärsutveckling och Prospektering.


Arbetsuppgifter
Vi är Boliden - ett metallföretag i världsklass!
I nästan 100 år har vi på Boliden utvunnit bas- och ädelmetaller som får det moderna samhället att fungera. Idag kan vi stolt presentera oss som bland de bästa i branschen inom hållbar metallproduktion - en position som vilar på lång erfarenhet, innovation i absolut teknisk framkant och avancerad teknik.

Till Teknikavdelningen söker vi nu en avdelningschef underhållsteknik. Om du har industriell ledarerfarenhet och en vilja att ta nästa steg i karriären så har du här en ypperlig möjlighet!

Utveckla underhållsteknik i absolut teknisk framkant.

Avdelningen för underhållsteknik på Boliden fungerar som en internkonsult med uppdrag att utveckla underhållsprocesser, underhållssystem och tekniska hjälpmedel som bidrar till lokal utveckling av underhållsresultat med hög driftsäkerhet. Kort och gott - underhållsteknik verkar som ett tekniskt expertstöd mot samtliga driftsavdelningar inom Boliden.

Som avdelningschef blir dina övergripande arbetsuppgifter att utveckla och ansvara för personal, arbetsmetoder och system inom underhållsteknik. Du koordinerar de 13 underhållsingenjörer som du har under dig så att rätt person åker på det uppdrag givet hens expertkompetens. På plats bidrar ingenjörerna med sin kunskap och genomför tekniska utredningar.

Det pågår spännande teknikutveckling av autonoma och elektrifierade mobila maskiner, i samverkan med leverantörer och universitet/högskolor. Driftsäkerhet är en förutsättning för autonom drift. I detta arbetet så kommer underhåll att spela en avgörande roll, så om du brinner för innovation, ny teknik och att utveckla verksamhet så kan vi lova att du kommer att trivas i den här rollen.

Som avdelningschef får du dessutom en inflytelserik plats i ledningsgruppen som består av sju personer med olika expertkunskaper som tillsammans strävar efter att utveckla och effektivisera affären för teknik. Med andra ord - här får du goda möjligheter att driva egna projekt på de områden som du ser förbättringspotential!


Utbildning/Erfarenhet
Vi söker en kommunikativ och engagerad ledare

För att bli framgångsrik i rollen som avdelningschef för underhållsteknik krävs det att du har någon typ av relevant ingenjörsutbildning i ryggen. Önskvärt är civilingenjör inom maskinteknik, men om du är en duktig högskoleingenjör så uppmuntrar vi även dig att söka!  Är du certifierad Asset Manager eller underhållschef så är det meriterande. Vidare behöver du ha erfarenhet från tung industri - det behöver inte nödvändigtvis vara inom gruvindustrin, ansökningar från metallindustrin eller massa- och pappersindustrin välkomnas också!

Skulle det dessutom vara så att du har arbetat i ett EAM-system, vi använder Maximo, så är du en guldkandidat i våra ögon!

I din roll ingår det att leda och utveckla ett gäng unga ingenjörer så det är av största vikt att du är en kommunikativ person och en naturlig ledare. Slutligen tänker vi oss att du skicklig på att bygga och upprätthålla goda relationer - både med interna och externa kontakter.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Har du dessutom finska språkkunskunskaper så ser vi det som en bonus! Körkort B är ett krav.

Är du redo att ta nästa steg i karriären med Boliden? Vi hoppas det. Varmt välkommen med din ansökan.


Upplysningar
Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Staffan Sandström, Technology Director, Teknikavdelningen, tfn 070-609 31 34.


Facklig information
Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), tfn 070-541 83 93, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.


Välkommen till ett spännande jobb!
Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!


Ansökan
Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Peter Sundvist, Human Resources, tfn 070-300 99 99.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast den 1 APRIL 2019
Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 1 april . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 13 mars

Kategorier : Chef & Ledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Avdelningschef underhållsteknik