Boliden

Avdelningschef Gruvavfall och vattenhantering

Boliden Office

Full time

JOB_001671

 

Är du intresserad av människor och komplexa hållbarhetsutmaningar? Lockas du av tanken att utveckla en ny avdelning som ska stötta verksamheten och driva förändringsarbete inom ett flertal viktiga strategiska frågor?

 

Då vill jag veta mer om dig, ansök nu!

 

Med omtanke om människor, miljö och samhälle

Det här är en möjlighet för dig som vill vara med och arbeta för moderna och hållbara gruvverksamheter som optimeras för ett livscykelperspektiv med målet att en dag kunna stänga på ett ansvarsfullt sätt. Som avdelningschef får du förtroendet att utveckla, stödja och kontrollera Boliden gruvors arbetssätt för att hantera gruvavfall och vatten på ett effektivt och långsiktigt hållbart sätt.

 

Till din hjälp har du ett team på elva mycket kompetenta utvecklingsingenjörer med kompetens inom geoteknik, deponeringsteknik, vattenhantering, geohydrologi, geokemi och efterbehandling. Tillsammans stöttar ni verksamheten och leder förändringsarbete i enlighet med vår strategiska inriktning.

 

Exempel på dina ansvarsområden är att:

• Se till medarbetarnas kompetensförsörjning och arbetet med hälsa, miljö och säkerhet

• Planera, leda och fördela arbetet inom avdelningen

• Samordna och koordinera arbetet gentemot affärsenheter och andra avdelningar

• Utveckla, införa och underhålla arbetssätt och ledningssystem

• Genomföra vår strategiska inriktning

• Implementera och säkerställa efterlevnad av Global Industry Standard on Tailings Management (GISTM).

 

Du kommer ingå i Boliden Gruvors Hållbarhetsstab där du tillsammans med två samordnare och fyra andra avdelningschefer rapporterar till vår Hållbarhetsdirektör. Du ansvarar för avdelningen för Gruvavfall och vattenhantering med placering i Boliden. Vi ser gärna att du sitter här, alternativt i Stockholm, Aitik eller Garpenberg. Att resa och besöka samtliga våra anläggningar ingår i arbetet.

 

Är du den vi söker

Vi ser fram emot att jobba med dig som har ett inkluderande, engagerande och värdebaserat ledarskap. Som person skapar du snabbt goda relationer som bygger på förtroende och god samverkan, du drivs av att leda och utveckla såväl medarbetare som verksamhet mot uppsatta mål. Du gillar utmaningar, har en utmärkt kommunikationsförmåga och arbetar strukturerat med ett helhetsperspektiv. Med kvalifikationer:

 

• Utbildning och erfarenhet som ledare / chef

• Erfarenhet av arbete inom gruvindustrin

• Ingenjörsutbildning inom samhällsbyggnad eller motsvarande 

• Förmåga att kommunicera flytande på engelska och svenska

• God kunskap om gruvavfall och vattenhantering, dammsäkerhet och efterbehandling är meriterande.

 

Ansök nu

Varje resa på Boliden är unik, hur kommer din se ut? Ansök nu med några få klick och ditt CV till och med söndag 19 februari 2023.   

 

Mer information  

Boliden är en etablerad arbetsgivare med kollektivavtal och tjänstepension. Med förmåner som flexibla arbetsvillkor, utbildning, karriärmöjligheter och hälsovård. Våra värderingar är omtanke, mod och ansvar. Vi ser fram emot att välkomna dig hit!

 

Vill du veta mer? Kontakta gärna mig, Joanna Lindahl, Hållbarhetsdirektör på 0910-70 59 32 eller joanna.lindahl@boliden.com. Jag uppskattar ditt intresse!

 

Frågor om ansökan besvaras av Talent Acquisition Partner Terese Lindholm, 070-508 69 43, terese.lindholm@boliden.com.

 

Facklig information får du av Ditte Möller Lasskogen, SACO, 0910-70 42 40, Andreas Mårtensson, Unionen, 070-541 83 93 eller Peter Markström, Ledarna, 0910-77 40 09.

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 19 februari . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 20 januari

Kategorier : Chef & Ledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Avdelningschef Gruvavfall och vattenhantering