Boliden

Automationsingenjör Autonoma Fordon

Gällivare

Full time

JOB_009781

 

Till Aitik

Vi är i framkant när det gäller att utveckla innovativa och effektiva metoder för att skapa morgondagens hållbara gruvdrift. Vår flotta av autonoma fordon är inte bara uppkopplade och intelligenta, utan de bidrar också till hållbara transporter. Dessa fordon är redan i drift i Aitik och Kevitsa i Finland. Hos oss får du möjlighet att utvecklas, växa och göra en betydande skillnad. Är du redo att ansluta dig till oss och forma framtiden?              

 

Arbetsuppgifter

Som Automationsingenjör för autonoma fordon får du en enorm möjlighet att medverka till utveckling och underhåll av våra autonoma gruvfordon. Ett helt nytt kapitel skrivs just nu i historieböckerna där våra fordon på sikt kommer bli helt självgående, bland annat borriggar och gruvtruckar.

 

I dina arbetsuppgifter ingår dels underhåll på system och fordon, dels viss systemutveckling. Du arbetar i ett team med duktiga och entusiastiska medarbetare, vars uppgift är att ge bra service till underhålls- och driftpersonal i hela organisationen. Övriga kontaktytor inom företaget är samtliga tvärfunktioner.

 

Aitiks process håller en mycket hög automationsgrad och är uppbyggd med modern teknik som bidrar till stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter. En viss del av arbetsuppgifterna sker i nära samarbete med våra systemleverantörer, svenska och utländska. Rapporterar gör du till Sektionschefen för Autonoma Fordon.

 

Utbildning/erfarenhet

Då gruvtruckarna uppnår en totalvikt på 600 ton är säkerhet ett av dina ledord.

 

Det är viktigt att du är ordningsam och har god förmåga att planera, följa upp och avsluta ärenden samt tycker om att lösa problem. Du har ett stort engagemang och förmåga att driva ditt arbete självständigt. Du har även god samarbetsförmåga och när arbetet kräver har du lätt för att göra snabba omprioriteringar.

 

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande utbildning/erfarenhet inom automation eller systemteknik. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med el-komponenter, dokumenterad kunskap i processystem, agila kunskaper och vana att arbeta i sprintar.

 

Arbetet förutsätter goda kunskaper i engelska. B-körkort är ett krav.

 

Du som söker delar våra grundläggande värderingar; omsorg, mod och ansvar och utövar ditt ledarskap i enlighet med dessa. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö, arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet. 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar lämnas av Sektionschef Daniel Samuelsson 070-401 38 69

 

Facklig information

Ledarna: ledarna.aitik@boliden.com

Unionen: unionen.aitik@boliden.com

SACO: saco.aitik@boliden.com

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Ansökan med CV lämnas via ansökningsikon ”Ansök” i annonsen på vår hemsida www.boliden.com – Karriär – Lediga jobb.

 

Frågor angående din ansökan besvaras av HR-Partner Monica Johansson tfn 070-216 92 86 eller monica.johansson@ext.boliden.com

 

Sista ansökningsdag är den 2 juni 2024.

Urval och intervjuer sker löpande

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 2 juni . Arbetsort : Gällivare . Publicerat : 8 maj

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Automationsingenjör Autonoma Fordon