Boliden

Arbetsmiljösamordnare till avdelningen för hållbarhet & säkerhet

Behovet av metaller är stort och behovet ökar än mer i och med att världen behöver göra en grön omställning. Bolidens gruva i Garpenberg är världens mest produktiva underjordsgruva för zink. De människor som arbetar hos oss gör detta möjligt - våra medarbetare är vår viktigaste tillgång. Vi är i en utvecklande fas med fokus på arbetsmiljö, kultur, ledar- och medarbetarskap, organisationsutveckling, teknik och produktivitet.

 

Vill du vara med och påverka Boliden Garpenbergs positiva utveckling? Vi söker nu en arbetsmiljösamordnare.  

 

Arbetsuppgifter

Som arbetsmiljösamordnare hos oss har du en nyckelposition för att vägleda, inspirera och föra arbetsmiljö- och säkerhetskulturarbetet framåt. I dag är de fysiska såväl som de organisatoriska och social arbetsmiljöfrågorna lika viktiga och du måste förstå och kunna arbeta med båda aspekterna.

 

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består i att:

 • Strategiskt utveckla arbetssätt och metoder gällande arbetsmiljö och säkerhetskultur för Garpenberg.
 • Omvärldsbevakning inom ditt område.
 • Samordna arbetsmiljöfrågor och resurser gemensamma för Garpenberg.
 • På övergripande nivå säkerställa att arbetsmiljö- och säkerhetskulturarbetet i Garpenberg bedrivs på ett systematiskt sätt och i linje med gällande lagstiftning och övriga krav.
 • Fungera som stöd/spetskompetens till övriga arbetsmiljöresurser i Garpenberg.
 • Samordna kompetensutveckling av arbetsmiljöresurser.
 • Agera riskanalysledare.
 • Agera utredningsledare för komplexa allvarliga händelser.
 • Fungera som ordförande i utskott kopplade till Garpenbergs samverkanskommitté.
 • Vara superuser för gemensamma system.
 • Vara kontaktperson/resurs mot affärsområde/koncern
 • Sköta övergripande månadsrapportering inom området för Garpenberg.
 • Hålla i myndighetskontakter.

 

Du har kontaktytor mot hela organisationen men jobbar framför allt nära personer på den egna avdelningen, brandskyddssamordnare, HMS-utvecklare och skyddsarbetare.

 

Tjänsten är en tillsvidaretjänst, provanställning kan komma att tillämpas. Resor förekommer i tjänsten och en del av arbetet sker under jord.

 

Kvalifikationer

Du har förmågan att skapa förtroende i verksamheten, kan entusiasmera andra och vara övertygande när det behövs. Du har ett genuint intresse för arbetsmiljö och säkerhetskultur och känner dig trygg i att styra och planera din egen tid.

 

För att lyckas i den här rollen krävs att du är saklig, initiativtagande och lyhörd för organisationens åsikter. Givetvis arbetar du systematiskt och motiveras av att utveckla verksamheter. Du är lösningsfokuserad och drivs av att hitta förbättringar och lösningar tillsammans med andra i organisationen. Vi ser gärna att du har ett coachande förhållningssätt och att du är en lagspelare.

 

Vi söker dig med flera års erfarenhet arbete som arbetsmiljösamordnare eller arbetsmiljöingenjör. Om du har utbildning inom arbetsmiljö på YH/högskolenivå är det meriterande, liksom erfarenhet av arbetsmiljöarbete inom tung industri och kunskap om gruvproduktion. Vi ser det också som ett plus om du har ledarerfarenhet och arbete med ständiga förbättringar.

 

Du har goda datorkunskaper och behärskar svenska och engelska i tal och i skrift. Att du har B-körkort är ett krav.

 

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; omsorg, mod och ansvar. Vi vet att mångfald är en framgångsfaktor och eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

 

Boliden Garpenberg har en rökfri arbetsmiljö. Boliden har även nolltolerans mot alkohol och droger. Innan erbjudande om anställning måste slutkandidaten genomgå en obligatorisk hälsokontroll där alkohol- och drogtest ingår. 

 

Upplysningar                                 

Ytterligare upplysningar lämnas av Malin Tuvesson Söderman, avdelningschef hållbarhet & säkerhet, 070- 910 65 14.

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Scott Gordon, SACO, 0225-360 23, Kent Hedin, Ledarna, 0225-369 50, Jacob Wallén, Unionen, 0225-362 62.

 

Ansökan

Har du frågor om ansökan kontakta Johanna Sandberg Kehrein, HR, johanna.sandbergkehrein@boliden.com.

 

Välkommen med din ansökan. Sista ansökningsdag är den 15 augusti 2022.  

 

Vänta dock inte med din ansökan, intervjuer kan ske löpande och urval kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

 

---------------------------------------------------------------------

 

We are a company in constant development and every workday we explore how we can improve modern life and society. Our metals are a key component in creating a more sustainable future and we take great pride in the impact we make every day. Are you ready to contribute with your curiosity, personality, skill-set and unique background? Be you and challenge us - let's drive change for generations to come!

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 15 augusti . Arbetsort : Garpenberg . Publicerat : 7 juli

Kategorier : Säkerhet & Skydd Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Arbetsmiljösamordnare till avdelningen för hållbarhet & säkerhet