Boliden

Arbetsmiljösamordnare

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbete präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. I Garpenbergs gruva bryts komplexmalm som innehåller zink, koppar, bly, guld och silver - en metallmix som tillsammans med expertkunnande inom gruvdesign, gruvteknik, anrikningsteknik och en hög grad av teknikutveckling bidragit till en produktivitet i världsklass.

 

I Garpenberg arbetar cirka 450 personer och verksamheten sysselsätter ytterligare cirka 150 entreprenörer. Boliden är Hedemora kommuns största privata arbetsgivare.

 

 

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta med ett team som tänker framåt och som tar hand om varandra?

 

Skulle du trivas i en roll där var dag sällan är den andra lik? Där du har ett brett spektrum av olika typer av arbetsmiljöfrågor att arbeta med och en möjlighet att skapa säkerhet? Vi söker då dig som vill engagera ledare och medarbetare till att utveckla arbetsmiljöarbetet och ta det till en ny nivå.

 

Boliden Mineral i  Garpenberg strävar efter ett hållbart arbetsliv där ledare och medarbetare är trygga, mår bra och har som fokus att ständigt förbättra och effektivisera våra processer. En välkomnande företagskultur som skapar arbetsglädje är viktigt för oss och vi månar om att ge våra medarbetare utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter.

 

Med en positiv grundinställning tar du dig an nya utmaningar och omsätter dina fackkunskaper i verksamheten på ett praktiskt och lösningsfokuserat sätt. För att lyckas i rollen bör du även kunna axla bredden i dina arbetsuppgifter – från att ha ett helhetsperspektiv till att på ett noggrant sätt leverera i olika leverabler. Arbetet innebär också att du aktivt följer upp och analyserar verksamhetens arbetsmiljöarbete, driver förbättrings- och avvikelserelaterade aktiviteter och projekt. Du är den verksamheten vänder sig till i frågor som gäller Bolidens riktlinjer och lagstiftning inom arbetsmiljö och den praktiska tillämpningen. Du har ett nära samarbete med övriga HMS-funktioner inom verksamheten.

 

 

Arbetsuppgifter

Syftet med tjänsten är att koordinera och utveckla arbetsmiljöarbetet i Boliden Garpenberg genom att stödja organisationen och att kontinuerligt arbeta med att utveckla säkrare arbetssätt. Tjänsten innebär arbete i ett brett spektrum av arbetsmiljöfrågor. Du kommer att ansvara för att utveckla våra interna rutiner och dokument inom arbetsmiljöområdet och vara organisationens expert på dessa frågor. Arbetet innebär även myndighetskontakter samt risk- och granskningsutredningar etc. Du kommer att ha många kontakter såväl internt men även externt. Ytterligare arbetsuppgifter som ingår i rollen:

 

- Samordna arbetsmiljöfrågor. I detta ligger att arbeta för att stötta verksamheten så att arbetsmiljömål uppnås.

- Ha en samordnande roll gällande lagefterlevnadsprocessen

- Att upprätthålla certifiering inom arbetsmiljö

- Rapportera och följa upp nyckelparametrar

- Ta fram förslag och beslutsunderlag till ledningen.

- Planera och genomföra utbildningar inom arbetsmiljö.

- Implementera Bolidens gemensamma standarder inom arbetsmiljö.

 

Tjänsten avser en tillsvidareanställning, men provanställning kan dock komma att tillämpas. Tillträde efter överenskommelse.

 


Utbildning och Kvalifikationer

Din profil

Som person är du strukturerad och kan självständigt driva frågor i olika sammanhang och har god kommunikationsförmåga. Du tar egna initiativ och driver dem med framgång, utifrån en god kännedom om arbetsmiljö. Arbetet kräver att du kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska. Resor i arbetet förkommer varför vi kräver B-körkort.

 

Organisatoriskt tillhör du vår centrala organisation där även Yttre miljö, Brandskydd och Kvalitet & verksamhetsutveckling ingår. Du rapporterar till avdelningschef.

 

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi vet att mångfald är en framgångsfaktor och eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet. Boliden Garpenberg är en rökfri arbetsplats.

 

Utbildning och kvalifikationer

Du har utbildning från universitet/högskola med inriktning mot arbetsmiljö eller motsvarande. Erfarenhet av att samordna arbetsmiljöfrågor och kunna driva dem genom egen kunskap och erfarenhet men också genom att bygga ett nätverk av kontakter. Erfarenhet av arbete med arbetsmiljöfrågor inom industri är ett krav liksom god kännedom om och förståelse av gällande lagstiftning på området.

 


Upplysningar

För ytterligare upplysningar kontakta Malin Floridan, Avdelningschef EHSQE, 070-3530562 

 

Facklig information

Facklig information får Du av Sven-Eric Ericsson, Ledarna, tfn  0225-360 77, Jacob Wallén, Unionen, tfn 0225-362 62, Maria Lindvall, Sveriges Ingenjörer, tfn 0225-369 85.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Du lämnar din ansökan med CV via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Rebecca Claesson, Human Resources, 0225-369 54.

 

Senaste ansökningsdatum är den 10 november 2019. Vänta dock inte med din ansökan då intervjuer sker löpande.


Boliden producerar metaller som får det moderna samhället att fungera. Vår verksamhet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle, och vi tillhör de bästa i branschen inom hållbar metallproduktion. Boliden har också en ledande position inom återvinning av förbrukad metall. Lång erfarenhet kombinerad med utveckling av bästa tillgängliga teknik gör att våra gruvor och smältverk är väl positionerade på en utmanande marknad. Boliden har 5 700 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Irland och en omsättning på 50 miljarder kronor.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 10 november . Arbetsort : Garpenberg . Publicerat : 10 oktober

Kategorier : Teknik & Ingenjör Tillverkning & Produktion Övrigt


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Arbetsmiljösamordnare