Skanska

Klimat och hållbarhetschef region Väg och anläggning Väst -Göteborg

På Skanska utvecklar och bygger vi ett bättre samhälle och drivs av våra värderingar. Skanskas strävan är att det vi bygger och producerar ska ha så nära noll miljöpåverkan som möjligt, med en målsättning om att vi ska vara klimatneutrala senast 2045. Vår affärsplan har höga ambitioner med delmål för att halvera klimatpåverkan redan inför 2030.

 

Klimat och hållbarhet är en funktion inom Skanska Sverige med engagerade medarbetare, som stöttar och driver hållbarhetsfrågorna. Funktionens fokus är att tillsammans med linjen driva ett affärsfokuserat hållbarhetsarbete. Vi är idag ca 50 specialister inom hållbarhet som bidrar till ett hållbart samhällsbyggande. Funktionen arbetar både strategiskt och operativt inom hela hållbarhetsområdet med exempelvis klimat, cirkularitet, miljöcertifiering, grönt byggande, ekologi, hållbar stadsutveckling och social hållbarhet.

 

Vill du vara med och bygga framtidens klimatneutrala Västsverige?

För att nå vårt mål behöver vi öka takten i vårt hållbarhetsarbete och som ett led i detta behöver vi en ny klimat- och hållbarhetschef. Du kommer ingå i ett team av regionala klimat och hållbarhetschefer inom Skanska som gemensamt driver hela verksamhetsgren väg och anläggnings förflyttning inom klimat och hållbarhet. I din roll arbetar du nära verksamheten inom region väg och anläggning väst och har ansvaret att driva regionens klimat- och hållbarhetsresa.

 

Du kommer att arbeta strategiskt tillsammans med regionens ledningsgrupp, samtidigt som du har en stor närvaro i projekten och hjälper till med frågor kopplat till ditt specialistområde. Du medverkar även i kundresan där du genom ditt sätt att vara och din kunskap inom området inspirerar våra kunder.

 

Exempel på arbetsuppgifter och ansvar

• strategiskt arbete med regionens affärsplan och klimatplan inklusive uppföljning och rapportering av mål och åtgärder

• analys av kund och marknad avseende hållbarhet

• tillsammans med regionens chefer och projekt driva kunddialog inom hållbarhet och marknadsföra hållbara lösningar

• samverka med leverantörer för att utveckla regionens hållbara kunderbjudande

• hålla samman relevanta nätverk och tvärgrupper inom hållbarhet

• analys av hållbarhetskrav i upphandlingar

• aktivt stöd till projekt i frågor kopplat till klimat och hållbarhet

 

Är du den vi söker?

Vi söker dig med gediget intresse och erfarenhet av klimat- och hållbarhetsfrågor inom byggbranschen eller närliggande bransch, som är utbildad civilingenjör, miljövetare eller motsvarande. Intressanta bakgrundsprofiler kan vara miljökonsult inom mark och vatten, arbete i byggbranschen med klimat- och hållbarhetsfokus, hållbarhetschef/ansvarig inom bygg eller närliggande verksamhet eller att du arbetat som projektchef eller motsvarande med starkt intresse för klimat och hållbarhet.

 

Vi tror att du är en driven relationsbyggare som tycker om att röra dig ute i verksamheten och ha ett stort nätverk med många kontakter. Du har ett prestigelöst arbetssätt, hjälper till där det behövs och ser möjligheter i att bygga relationer genom närvaro och stöd i projekten. Kommunikation i olika former och sammanhang är en viktig del av tjänsten - du anpassar dig efter målgruppen och kan göra komplexa frågor inom klimat och hållbarhet enkla att förstå för såväl produktionen som regionledningen och regionens kunder.

 

Erfarenheter från kund- och marknadsarbete är meriterande. Ett verkligt intresse av kund och marknadsarbete med hållbarhetsperspektiv är en förutsättning för att lyckas i rollen. Vi tror att du har ett lönsamhetstänk som möjliggör att nå våra klimatmål med ökad konkurrenskraft.

 

Placeringsort är Göteborg, med möjlighet att arbeta delvis från våra lokalkontor runt om i regionen. Resor ingår i tjänsten.

 

Välkommen med din ansökan!

Välkommen med din ansökan senast den 3 april 2023, i form av ett personligt brev och CV. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan.

 

Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Linus Andersson på tel: 010-449 3982.

 

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 3 april . Arbetsort : Göteborg . Publicerat : 17 mars

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Miljö & Naturbruk Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Klimat och hållbarhetschef region Väg och anläggning Väst -Göteborg