Boliden

Arbetsmiljöingenjör

Boliden Rönnskär i Skelleftehamn är ett av världens effektivaste smältverk som utvinner metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial. Framförallt produceras koppar, guld, silver, bly och zinkklinker. Rönnskär har idag cirka 890 medarbetare.Arbetsuppgifter

Vi behöver rekrytera en ersättare för en av våra arbetsmiljöingenjörer. Arbetsmiljöavdelningen består idag av en avdelningschef, en arbetsmiljöingenjör och två arbetsmiljöutvecklare. Arbetet genomförs i nära samarbete med övriga avdelningar på hela Rönnskärs industriområde.

Som arbetsmiljöingenjör är dina huvudarbetsuppgifter att vara rådgivare i arbetsmiljöfrågor för hela organisationen. I detta ingår bland annat:

 • Utveckla verksamhets- och avvikelsehanteringssystem (MIA)
 • Myndighetskontakt
 • Ansvara för utvecklingen av Rönnskärs yrkeshygien
 • Utbilda medarbetare i skydds- och säkerhetsarbete
 • Revision och uppföljning gällande skydd och säkerhetsarbete
 • Kännedom om aktuell lagstiftning
 • Bistå med specialistkompetens och stödjande underlag inom arbetsmiljö.
 • Upprätta/revidera/förankra rutiner och instruktioner
 • Bistå i skyddsronder, riskanalyser och granskningsmöten i enlighet med företagets systematiska arbetsmiljöarbete


Utbildning/Kvalifikationer

En arbetsmiljöingenjör på Rönnskär är en person som med engagemang och entusiasm driver arbetsmiljöfrågor. Du är strukturerad och målinriktad i ditt arbetssätt, förtroendeingivande och har lätt för att samarbeta. Du trivs att arbeta i miljöer där du själv är delaktig i förändringsarbetet och skapande av struktur och ordning. Du drivs av att arbete med ständiga förbättringar och tar ansvar för din del av värdekedjan. 

Du har vana av att arbeta både självständigt och i grupp, god kommunikationsförmåga, lyhörd och personlig integritet. Som arbetsmiljöingenjör har du en viktig uppgift att genom din kompetens bidra med verktyg och idéer för att utveckla vårt arbete med arbetsmiljöfrågor.


För att vara aktuell för tjänsten behöver du:

 • Universitetsutbildning inom arbetsmiljö eller likvärdig erfarenhet
 • Vana att hålla utbildningar och presentationer
 • Goda språkkunskaper i tal och skrift (svenska och engelska)
 • Goda IT-kunskaper
 • B-körkort

Meriterande är

 • Kunskap om Yrkeshygien
 • Arbetslivserfarenhet av arbetsmiljöfrågor i industriell miljö


För rätt person erbjuder vi omväxlande arbetsuppgifter i en annorlunda och spännande bransch. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på bland annat kön, ålder och etnicitet.Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta 
Tina Hedlund, 
tina.hedlund@boliden.com
tfn 0910-77 31 25

Facklig information

Facklig information lämnas av 
Joachim Pettersson, Sveriges Ingenjörer, 0910-77 37 45
Mikael Norrby, Unionen, 0910-77 37 76
Anders Wikström, Ledarna, 0910-77 31 75

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!


Ansökan

Vi arbetar aktivt med att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas enligt GDPR och lämnas via ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Linda Fredriksson, Human Resources, tfn 0910-77 32 75, E-mail: linda.fredriksson@boliden.com

Vi vill ha in din ansökan senast den 30/9 2019

 


Boliden producerar metaller som får det moderna samhället att fungera. Vår verksamhet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle, och vi tillhör de bästa i branschen inom hållbar metallproduktion. Boliden har också en ledande position inom återvinning av förbrukad metall. Lång erfarenhet kombinerad med utveckling av bästa tillgängliga teknik gör att våra gruvor och smältverk är väl positionerade på en utmanande marknad. Boliden har 5 700 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Irland och en omsättning på 50 miljarder kronor.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 30 september . Arbetsort : Rönnskär . Publicerat : 23 augusti

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Arbetsmiljöingenjör