Boliden

Arbetsmiljöingenjör

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbete präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. Idag består Bolidenområdet av ett anrikningsverk och guldlakverk i Boliden, och fyra närliggande gruvor. Antal anställda på bolidenområdet är idag ca 650 personer.

Vi är stolta över vårt arbetsmiljöarbete som alltid är vårt största fokus. Vi söker nu efter dig som är intresserad av att vidareutveckla våra processer och arbeta med ständiga förbättringar gällande vårt skydds- och säkerhetsarbete.

Som arbetsmiljöingenjör hos oss är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att hjälpa linjeorganisationen med att utveckla vårt säkerhetsarbete, vilket görs i nära samarbete med de olika avdelningarna inom Bolidenområdet.

Du kommer att ingå i arbetsmiljöavdelningen som är en stabsfunktion för Bolidenområdet och även ingå i ett nätverk för vårt arbetsmiljöarbete. Arbetet sker tillsammans med HMS-organisationen på de olika avdelningarna varav mycket av kommunikationen sker på distans, men även på plats i våra gruvor & anrikningsverk. Dessutom arbetar man tillsammans med andra sakkunniga på gruvområdena samt inom staben.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att stödja organisationen med:

• Expertis angående yrkeshygieniska mätningar och exponeringsrisker
• Expertis och samordning av mätutrustning och mätplan för området
• Kunskapsöverföring mellan avdelningar
• Utbildning och utveckling av medarbetare i skydds- och säkerhetsarbete.

Utöver detta kan du komma att leda eller delta i riskanalyser, kemikaliehanteringsfrågor, utredningar, lagbevakning, arbetsplatskartläggningar, interna revisioner, utvecklingsgrupper gällande arbetsmiljö och arbete med säkerhetskultur. 

Kommunikation och kontakt med myndigheter kan förekomma.


Få en arbetsdag präglad av gemenskap och variation
Vi söker en person med stort engagemang och entusiasm som resultatinriktat driver arbetet med arbetsmiljöfrågor. Med din kompetens bidrar du med verktyg och idéer för att utveckla vårt systematiska arbetsmiljöarbete. Du ser en utmaning i att arbeta med ständiga förbättringar och skapandet av en säkerhetskultur byggd på sunda värderingar.

Vi söker dig som är:

• Strukturerad och målinriktad i ditt arbetssätt
• Förtroendeingivande och har lätt för att samarbeta
• Lyhörd med god kommunikationsförmåga och personlig integritet
• Van att arbeta både självständigt och i grupp
• En bra pedagog och trivs i rollen som utbildare

För att vara aktuell för tjänsten behöver du:

• Universitetsutbildning inom arbetsmiljö/säkerhet eller har annan relevant universitets-/eller högskoleutbildning, eller kunskap på området förvärvat på annat sätt.
• Van att hålla utbildningar och presentationer
• Goda språkkunskaper i tal och skrift (svenska och engelska)
• God datorvana
• B-körkort

Meriterande är:
• Pedagogisk utbildning
• Erfarenhet av arbetsmiljöfrågor i industriell miljö
• Kemistutbildning
 
För rätt person erbjuder vi omväxlande arbetsuppgifter i en spännande bransch. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar entusiasm, ansvarstagande och engagemang.

Placeringsort:
 Boliden, Skellefteå kommun


Upplysningar
Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Arbetsmiljöchef Mats Holmlund,0910-77 33 23, mats.holmlund@boliden.com


Facklig information
Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), 0910-77 40 09.


Välkommen till ett spännande jobb!
Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!


Ansökan
Din ansökan med CV lämnar du via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Johanna Bergvall, HR, 0910-70 57 70, eller Lena Drugge, HR, 0910-70 56 09.

Vi vill ha in din ansökan senast 
den 9 Augusti 2019.

Du kommer få en bekräftelse via e-post när du lämnat in din ansökan, och sedan kommer vi att hantera ansökningarna direkt efter semesterperioden. Intervjuerna för tjänsten förväntas påbörjas i slutet av augusti.
 Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 5 700 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 9 augusti . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 17 juni

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Pedagogik Säkerhet & Skydd Teknik & Ingenjör Tillverkning & Produktion


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Arbetsmiljöingenjör