Skanska

Projektchef Hus Syd - Malmö/Lund

Skanskas löfte är att bygga ett bättre samhälle. Vårt mål är att nå klimatneutralitet i hela värdekedjan senast 2045 och i våra egenutvecklade projekt redan 2030. Vi drivs av starka värderingar och vår ambition är att vara en förebild som samhällsutvecklare och därför behöver vi aktivt bidra till ett hållbart samhälle.

 

Region Hus Syd har som uppdrag att skapa, leda och styra lönsamma projekt på ett hållbart sätt samt att utveckla husbyggnadsverksamheten i Skåne. Vi präglas av en välkomnande kultur och ett fokus på ständig utveckling och förbättring. vår målsättning är att bedriva en hållbar verksamhet med fokus på lönsamhet för både Skanska, våra kunder och samarbetspartners. Viktigt är även tydliga arbetssätt och ett nyfiket och nära ledarskap. Vi tror nyckeln är att vi tillsammans arbetar vidare med en värderingsstyrd och teamorienterad kultur.

 

Regionen består av sex distrikt som främst bygger bostäder, kommersiella fastigheter och samhällsfastigheter. Vi samverkar tätt och samarbetar i projekt inom hela regionen. Vi söker nu en projektchef till ett av våra kommersiella distrikt i Malmö / Lund. Inom våra kommersiella distrikt bygger vi främst stora komplexa kontorsbyggnader och skolor men även andra projekt som idrottshallar, samhällsfastigheter och ombyggnationer.

 

Att jobba som projektchef

innebär att du har ett övergripande ansvar för att leda, styra och planera projekt med fokus på produktivitet och lönsamhet. Du har ansvar för ekonomistyrning och projektens ekonomiska resultat samt organisation.

 

Affären och produktionen är centrala områden i din roll, hela vägen från anbuds- och kalkylskede till överlämnande av färdigt projekt till kund. Du leder projektet så att de ekonomiska, klimatmässiga och produktionsmässiga målen nås och gör allt för att uppfylla våra kunders förväntningar. Givetvis är du inte ensam om att bidra till projektens framgång men som ansvarig för projektet lägger du grunden även för övriga medarbetare.

 

Som projektchef har du ansvar för hela projektets framdrift. Du har huvudansvaret för ekonomistyrning i projektet, planering och upprättande av projektplan, klimatplan, projekttidplan och produktionskalkyl samt uppdatering och avstämning av dessa.

 

Andra uppgifter i rollen är:

  • Leda, coacha och utveckla medarbetarna samt skapa förutsättningar för att sätta och uppnå personliga mål såväl som projektmål. I rollen som projektchef utövar du ett värderingsstyrt ledarskap.
  • Som projektchef har du en nyckelroll i organisationen och du ingår i distriktets ledningsgrupp.
  • Att löpande driva förändrings- och förbättringsarbete

 

En inkluderande ledare som kan byggbranschen

Tjänsten som projektchef passar dig som är affärsdriven, social och engagerad i din yrkesroll. Du motiveras och får energi av att arbeta med andra mot högt uppsatta mål. För att trivas och vara framgångsrik i den här rollen är du en inkluderande och utåtriktad person med förmåga att prioritera i perioder av hög arbetsbelastning. Att ha en positiv inställning och att vara möjlighetsorienterad är en framgångsfaktor, god samarbetsförmåga likaså. Du är trygg i dig själv, har ett förtroendegivande sätt och du bör besitta förmågan att motivera, entusiasmera och engagera genom ansvarsfördelning. Du ser potentialen hos dina medarbetare och projektmedlemmar och får dem att växa och utvecklas.

 

Du har/är:

  • Högskoleingenjör eller likvärdig byggteknisk utbildning
  • Ca 3 års erfarenhet av liknande roll inom entreprenadverksamhet
  • Goda kunskaper inom ekonomistyrning samt arbete med kalkyl- och anbudsprocesser
  • Erfarenhet och intresse av att leda och utveckla medarbetare

 

Vi vill lära känna dig!

Du är välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 30 augusti 2024.

 

Urval görs löpande med start i början av augusti och du kommer då att bli kontaktad om du går vidare i rekryteringsprocessen. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Pär Helm, 070 273 27 93 men eftersom det är semestertider så är det säkrast att nå oss efter den 5 augusti.

 

Om företaget

Skanska använder sin kunskap och framtidsinsikt för att bidra till hur människor lever, arbetar och samverkar. Vi är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 157 miljarder kronor under 2023. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos cirka 27 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 30 augusti . Arbetsort : Lund, Malmö . Publicerat : 5 juli


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Projektchef Hus Syd - Malmö/Lund