Boliden

Arbetsmiljö och brandskyddsamordnare

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbete präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. I Garpenbergs gruva bryts komplexmalm som innehåller zink, koppar, bly, guld och silver - en metallmix som tillsammans med expertkunnande inom gruvdesign, gruvteknik, anrikningsteknik och en hög grad av teknikutveckling bidragit till en produktivitet i världsklass. 

I Garpenberg arbetar cirka 450 personer och verksamheten sysselsätter ytterligare cirka 150 entreprenörer. Boliden är Hedemora kommuns största privata arbetsgivare.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och påverka säkerhetskulturen i Boliden Garpenberg? Som arbetsmiljö- och brandskyddsamordnare hos oss består arbetsuppgifterna av att stödja och utveckla Boliden Garpenbergs arbetsmiljö- och brandskyddsarbete. Du kommer att ansvara för att utveckla våra interna rutiner och dokument inom arbetsmiljö och brandskydd samt verka som organisationens expert på dessa frågor. Arbetet innebär även myndighetskontakter, tillståndsansökningar samt risk- och granskningsutredningar etc. Du kommer att ha många kontakter såväl internt som externt.

I rollen kommer arbetsuppgifterna bestå av:

- Planera och samordna nödlägesövningar, utbildningar inom brandskydd.
- Vägvisarnas utbildning, kompetens samt övningar.
- Representera organisationen i brandskyddsfrågor i Boliden Mines brandskyddsnätverk.
- Utredningsledare gällande tillbud och olyckor.
- Riskanalysledare

Tjänsten avser en tillsvidareanställning, vi tillämpar dock provanställning. Resor förekommer i tjänsten.

Utbildning och Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning med inriktning mot brandskydd, arbetsmiljö eller motsvarande. Erfarenhet av arbete med brandskyddsfrågor inom industri eller myndighet är ett krav liksom god kännedom om och förståelse av gällande lagstiftning på området. 

Som person är du strukturerad och kan självständigt driva frågor i olika sammanhang och har god kommunikationsförmåga. Arbetet kräver att du kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska. Resor i arbetet förkommer varför vi kräver B-körkort.

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi vet att mångfald är en framgångsfaktor och eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

Upplysningar

För ytterligare upplysningar kontakta HMS sektionschef Mats Johansson, tfn 0225 -36220 eller mats.x.johansson@boliden.com.

Facklig information

Facklig information får du av Sven-Eric Ericsson, Ledarna, tfn 0225-360 77, Leif Mattsson, Unionen, tfn 0225-360 80, Maria Lindvall, Sveriges Ingenjörer, tfn 0225-360 30.

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan

Ansök via Bolidens intranät (Jag och mitt jobb/Jag vill.../Hitta lediga jobb) eller via vår hemsida www.boliden.com (Karriär/Lediga Jobb). Har du frågor om ansökan kontakta Sari Lindeman, HR tfn 0225-369 15. 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast den 26 augusti 2018.

 

Ansökningar hanteras löpande. 

 Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 26 augusti . Arbetsort : Garpenberg


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Arbetsmiljö och brandskyddsamordnare