Boliden

Ambitiös erfaren utvecklingsingenjör inom teknisk dokumentation med intresse för CE!

Våra grundläggande värderingar är; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö. Hos oss har arbetsmiljöfrågor högsta prioritet. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a avdelningarna HR & Hållbarhet, Ekonomi, Teknik, Affärsutveckling och Prospektering.Arbetsuppgifter

Framtiden är spännande om man är en del av Boliden. Du som börjar arbeta på vår teknikavdelning kommer att bli en central resurs för de projekt som utförs på våra anläggningar och i utvecklingsarbetet. Just nu befinner vi oss i en utvecklingsfas och söker dig som vill arbeta med projekt och har erfarenhet av teknisk dokumentation.


Vi lovar dig ett utmanade och spännande uppdrag där du blir en viktig del för att vi tillsammans ska lyckas. Här finns utrymme för nya idéer och stora möjligheter för dig att utvecklas!Om Boliden

Bolidens dagbrotts-, underjordsgruvor och anrikningsverk är några av världens mest produktiva. En anledning till detta är vår ständiga utveckling av nya tekniker och metoder för att utnyttja resurserna på bästa möjliga sätt. Vi investerar också tungt i underhållsteknik och arbetar ständigt i projektform för att modernisera och effektivisera utformning, planering och förvaltning av våra gruvor för att ytterligare höja kvaliteten. Affärsområde gruvors anläggningar är belägna i Sverige, Finland och Irland.


På Bolidens centrala teknikavdelning i Boliden arbetar vi med anläggningsteknik, gruv-, process-, automations-frågor samt projektledning som utgör stöd för utveckling av våra nuvarande gruvor och anrikningsverk och framtida nya enheter. Antalet medarbetare hos oss är ca 130 personer.


Mer om Boliden finns att läsa på www.boliden.com


I rollen som utvecklingsingenjör på avdelningen Plant Engineering (TK) får du en unik möjlighet att bli en viktig kugge för hela företaget. Som utvecklingsingenjör hos arbetar du med olika projekt för våra anläggningar. Du blir ett viktigt stöd för våra projektledare där din uppgifter bl.a. blir att fungera som internkonsult med ansvar för bl.a:

  • Styrning och hjälp vid upprättandet och sammanställning av teknisk dokumentation
  • Genomföra riskbedömningar och CE-arbeten i samarbete med andra funktioner
  • Granskning av handlingar
  • Beställning av kompetenser inom området som vi är i behov av till aktuellt projekt
    m.m.

Du är noggrann och bekväm med att granska konsulter/leverantörers dokumentation så att t.ex. lagar och standarder efterlevs. Det är en fördel om du har ett tydligt intresse för gruvbranschen och kontinuerligt bedriver omvärldsbevakning för att hålla dig uppdaterad. Din ambition ska vara att informationsflöden flyter på så bra som möjligt och att du bidrar med din kunskap för att utveckla dem ytterligare. Du tycker om att skapa ordning och struktur tillsammans med andra.Utbildning/Erfarenhet

För att passa i rollen så behöver du vara en drivande och ansvarstagande person. Du har ett stort tekniskt intresse och motiveras dels av att vara sakkunnig men också av att vara en viktig kugge för hela företaget. Vi tror att du trivs med variationen av att fördjupa dig i dina arbetsuppgifter och befinna dig i många olika sammanhang där du bidrar med din viktiga kunskap.


För rollen ser vi gärna att du: 

  • Har en relevant eftergymnasial utbildning
  • Har en bakgrund inom mek, bygg eller administration
  • Behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift

Du är en målmedveten och god lagspelare med stor social kompetens som alltid strävar efter att leverera enligt överenskomna tidsplaner samtidigt som du är lösningsorienterad och gärna tar hjälp av kollegor om du stöter på problem längs vägen.


Som meriterande ses om du t.ex. har tidigare erfarenhet av CE, riskbedömningar, standarder och normer samt om du har kunskaper i finska. Då rollen är företagsspecifik ser vi mycket till ditt intresse och helheten av din kunskap.

Tjänsten Innebär resor någon gång i månaden och där B-körkort är ett krav.
Stationeringsort för rätt person kan vara Boliden, Aitik eller Garpenberg.Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta senior projektledare Avd. TK Sören Nilsson +46 910 - 77 45 47.Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Magnus Filipsson (Unionen), tfn 0910-77 33 29, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Peter Sundkvist, Human Resources, tfn 070-300 99 99.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är den 30 AUGUSTI 2019Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 5 700 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 30 augusti . Arbetsort : Boliden, Garpenberg, Gällivare . Publicerat : 20 juni

Kategorier : Bygg & Anläggning Kontor & Administration Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Ambitiös erfaren utvecklingsingenjör inom teknisk dokumentation med intresse för CE!