Avesta kommun

Skolsköterskor

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

 

I Avesta satsar vi på elevhälsan. I centrala teamet finns skolpsykologer, logopeder, specialpedagog och AST-expert, de arbetar i nära samarbete med skolornas elevhälsoteam. Som skolsköterska i Avesta är du en del av din skolas elevhälsoteam. Du träffar också regelbundet vår skolläkare och övriga skolsköterskor i kommunen för erfarenhetsutbyte, handledning och fortbildning. Hos oss finns också en poolskolsköterska som är en bokningsbar resurs för våra skolsköterskor för arbetstoppar och för uppgifter som krävs att man är två, dessutom har vi det minsta elevantalet per skolsköterska i Dalarna. Nu har vi två tjänster lediga!

 

Den ena tjänsten är på Markusskolan, en f-6 skola mitt i centrum och den andra tjänsten är riktad mot tre skolor: Johan-Olovskolan (f-9), Fors skola (f-6) och By skola (f-6), dessa skolor ligger en bit utanför centrum med åkrar och skog i nära anslutning till skolgårdarna.

 

 

Arbetsuppgifter

Att vara skolsköterska kan vara ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns. Arbetet som skolsköterska innebär att du är en viktig medlem i skolan elevhälsoteam där du bidrar med din medicinska kompetens. I vårt gemensamma elevhälsoarbete har vi stort fokus på förebyggande och hälsofrämjande arbete. Ditt uppdrag kring elevhälsans medicinska insatser i skolan utförs i enlighet med gällande råd och anvisningar. Tillsammans med skolläkare, skolans elevhälsoteam och skolledning ansvarar du för att skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas hälsa, utveckling och lärarande.

 

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

• Att genomföra hälsosamtal, kontroller och vaccinationer

• Att arbeta med förebyggande och hälsofrämjande insatser på organisations-, grupp-, och individnivå.

• Att bidra med ett medicinskt perspektiv i skolan genom kunskap, analys och åtgärder.

För att du ska känna dig trygg i din yrkesroll erbjuder vi dig som är ny på jobbet introduktion och mentorskap.

 

 

Kvalifikationer

För dessa tjänster söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du dessutom redan nu har specialistsjuksköterskeutbildning antingen inom Hälso- och sjukvård för barn och ungdom 60 hp, Distriktssköterska 75 hp, eller Skolsköterskeprogrammet 60 hp, är det meriterande.

 

Våra skolsköterskor journalför i PMO och så du bör kunna arbeta i grundläggande dataprogram och ha erfarenhet av datajournaler.

 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är empatisk, flexibel och målfokuserad. Viktiga egenskaper är också gott omdöme, noggrannhet och god samarbetsförmåga. Du drivs av engagemang för elevers mående, hälsa och trygghet, och vill vara en del av den pedagogiska dagliga verksamheten. Därutöver krävs även förmåga att vara strukturerad för att planera verksamheten på kort och lång sikt.

 

Ingen erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-11-25

Tillträde enligt ovan eller enligt överenskommelse.

Referensnummer: C31619/2019

 

Ersättning

Löneform: Månadslön

 

Löneförmåner

I Avesta kommun är vi måna om våra anställda och erbjuder ett personalgym, fria bad på Metropoolen och friskvårdsbidrag.

 

Anställning

Arbetstid:  Dagtid

Uppehållstjänst med ledigt jullov och sommarlov.

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2019-11-03

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Skolsköterska

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

2

 

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Kontakt

Erica Erixon

Rektor

0226 645414

0708645014

erica.erixon@avesta.se

 

Kontakt

Lena Albertsson

Skolsköterska och MLA

0226 645937

lena.albertsson@avesta.se

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 3 november . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 11 oktober

Kategorier : Hälsa & sjukvård Offentliga jobb Sjuksköterska


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Skolsköterskor