Unionen

Service Delivery Manager med inriktning mot moln och infrastruktur till Unionens IT-enhet

Vill du få kraft att göra skillnad?

Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

 

Unionens IT-enhet är en dynamisk och föränderlig arbetsplats, med en nyckelroll i att stödja Unionens verksamhet och fortsatta digitaliseringsresa. Vi söker nu ytterligare en Service Delivery Manager inom infrastruktur och moln för att stärka vår interna förmåga och realisera potentialen till snabbare verksamhetsutveckling, effektivisering och ökad säkerhet som möjliggörs genom kontrollerad övergång till molntjänster. Rollen innebär att självständigt driva förändringsarbete, arbeta med leverantörsstyrning, utveckla processer m.m och att samarbeta nära kollegor, verksamheten och våra strategiska partners inom området - allt i syfte att skapa bättre tjänster för Unionens medlemmar, förtroendevalda och anställda.

 


Om Unionens IT-enhet

Enheten består av drygt 20 medarbetare i två sektioner; IT-tjänster och Digital utveckling. Enheten är i huvudsak en beställarfunktion då stor del av IT-verksamheten är outsourcad till olika leverantörer. Vi jobbar enligt vår IT-strategi för att möta verksamhetens krav på utvecklingstakt, effektivitet, compliance m.m. Kompetensförstärkningar har genomförts avseende bl a arkitektur, sourcing, integration, informationssäkerhet samtidigt som governancestrukturer och stödjande processer utvecklats och implementerats. En molnstrategi togs fram 2018, och nödvändig infrastruktur har etablerats samt börjat användas i begränsad utsträckning.

 

Tjänsten finns på sektionen för IT Tjänster som består av tre grupper: Verksamhetsapplikationer, som ansvarar för utveckling och förvaltning av en stor mängd IT-tjänster, har även ett sammanhållande ansvar för att hålla ihop och paketera hela tjänstekatalogen. Digitala Arbetsplatsen, som ansvarar för att säkerställa bra, säkra och effektiva arbetsverktyg tex laptops, telefoni, print, a/v-utrustning, samarbetsverktyg och support- och beställningsprocesser. Drift och Nät, som ansvarar för underliggande infrastruktur samt kompetens och kapacitet att fortsätta övergången till molnbaserade verktyg.

 


Arbetsbeskrivning

Rollen som SDM med inriktning mot infrastruktur och moln innebär att tillsammans med befintlig SDM ansvara för utveckling och leverans av områdets tjänster. Rollen innebär ansvar för säkra effektivt och tydligt samarbete med kravställare och mottagare av tjänsterna samt ansvar för att paketera och styra leveransen av tjänsterna ur system- och leverantörsperspektiv. Då molnbaserade tjänster möjliggör andra leveransmodeller och arbetssätt hos IT samt ökat fokus på IT-säkerhet innebär rollen också att utveckla nya samarbetsformer, och att aktivt stödja kollegor på IT och i verksamheten, för att säkert och effektivt nyttja de nya möjligheter som teknikutvecklingen erbjuder.

 


Följande arbetsområden/arbetsuppgifter ingår:

 • Leverantörsstyrning
 • Säkerställa fungerande processer för exempelvis åtkomst, ändringar, support etc.
 • Kommunikation med leverantörer, övriga medarbetare på IT-enheten och verksamhet
 • Budgetering och uppföljning
 • Planering och utförande av aktiviteter i linje med verksamhetsplan
 • Säkerställa att objektet har rätt nivå av skydd ur ett IT-säkerhetsperspektiv
 • Arbeta aktivt för att minska personberoendet och öka skalbarhet genom att etablera och nyttja gemensamma rutiner och processer
 • Omvärldsbevakning

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet att arbeta med infrastruktur och molnbaserade tjänster, gärna ur ett beställar- eller kundperspektiv. Du har erfarenhet av att arbeta med förändringsledning och leverantörsstyrning inom områdena ovan. Då vi har ett stort fokus på Microsoft-produkter som Dynamics, Azure och Office 365 så är det meriterande om du har erfarenheter inom dessa områden.

 

Du har även exempelvis erfarenhet av:

 • Licenser och licensmodeller
 • PaaS, IaaS och SaaS-lösningar
 • Leverantörsstyrning
 • Upphandlingar och sourcing
 • Förändringsledning
 • IT-säkerhet
 • Etablerade modeller som t ex ITIL och ITSM
 • Budgetansvar och uppföljning


Viktiga personliga egenskaper för att lyckas i uppdraget:

 • Initiativrik och ansvarstagande person som kan hantera frihet under ansvar och som gillar att arbeta i en flexibel organisation med tidvis högt tempo
 • Förmåga att driva och ta ansvar för fortlöpande förbättringsarbete
 • Självgående och strukturerad men också flexibel och följsam i förhållande till interna och externa förutsättningar
 • God samarbetsförmåga
 • Vilja att förstå och utveckla verksamheten
 • Prestigelös och generös med erfarenhet och kunskaper
 • Vilja att bidra till god och inkluderande arbetsmiljö


Unionen välkomnar olikheter i personalgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden.

 


Omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Månadslön och goda villkor enligt kollektivavtal. Din placering kommer att vara på förbundskontoret i aktivitetsbaserade, nyrenoverade lokaler vid Hötorget i Stockholm.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 20 december 2019. Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningsperioden är slut.

 

Kontakt

Jonas Broman, CIO, 072-2101322

Tobias Levin, facklig kontakt, 08-50415537

 


Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 20 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 november

Kategorier : Data & IT


Senaste jobben från Unionen

Alla jobb hos Unionen

Liknande jobb Service Delivery Manager med inriktning mot moln och infrastruktur till Unionens IT-enhet