Unionen

IT-arkitekt till Unionen

Är du IT-arkitekt med erfarenhet att på övergripande arkitekturell nivå ta fram lösningar genom dialog med verksamhet likväl som IT- specialister? Vill du vara en nyckelspelare som bidrar till att göra skillnad inom Unionens mest tekniktunga område? Unionen har en prestigelös och välkomnande kultur samt ett högt tempo och teknisk framdrift.

 

Nu söker vi dig som vill arbeta med övergripande arkitektur med fokus på Unionens IT-infrastruktur, vilket i huvudsak är molnteknik.

 

Bli en del av vårt team

Unionens huvudkontor ligger i moderna lokaler i hjärtat av Stockholm city. Kulturen här kännetecknas av kreativitet och föränderlighet, där det uppmuntras till initiativ och idéer för framtidens arkitektur. Vi är mitt inne i en spännande digitaliseringsresa där du i rollen som Lösningsarkitekt blir en viktig förändringsledare och nyckelperson i att vara med och påverka utvecklingen av vår framtida IT-arkitektur. Som en del i detta får du en nyckelroll i Arkitektforum, som driver IT-enhetens arkitekturfunktion.

 

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta med övergripande arkitektur med fokus på Unionens IT-infrastruktur, vilket i huvudsak är molnteknik. Vi befinner oss på en resa där allt fler av våra verksamhetsbehov stöds av molntekniker som Azure, Power Platform, Office365 och Purview och där vi successivt stänger ner den datacenterdrift vi sourcar av externa leverantörer. Kring detta teknikområde finns också standardiserade stödsystem såsom audio/video, print, wifi och servicedesk, som ibland förändras och behöver din övergripande arkitekturella översyn. Dessutom har vi också en komplett studio för mediaproduktion av digitala kurser och för Unionens egen reklam.

 

I den här rollen samarbetar du framför allt med verksamhetsrepresentanter inom IT så som Förvaltningsledare IT, kollegor i arkitektforum, samt chefsarkitekt som leder samordning av övergripande arkitektur. Då vår IT-organisation är multisourcad kommer du också ha kontakt med arkitekter på leverantörssidan. Du är drivande i att analysera behov genom insamling av information och workshops, och därefter omsätta till teknisk lösning, likväl som att ta fram innovativa idéer på hur teknik kan användas i verksamheten.

 

Som IT-arkitekt ansvarar du för att ta fram vision och roadmap för ditt område som i sin tur bidrar till den övergripande målarkitekturen. Du visualiserar och beskriver arkitektur på rätt nivå med nuläge / målläge och tar självständigt fram beslutsunderlag vid arkitekturella vägval likväl som i samarbete med arkitektforum och chefsarkitekt.

 

Vi söker dig

För att bli framgångsrik i rollen bör du drivas av att arbeta med arkitekturfrågor utifrån ett helhetsperspektiv där du använder din förmåga att väga teknisk lösning, målarkitektur, arkitekturella principer mot en samlad behovsbild byggd på löpande dialog tillsammans med verksamhetsmotpart. Du bör också ha vana av att beskriva arkitektur med dialog och bilder, för olika intressentgrupper.

 

Vi sätter stort värde på din förmåga att beskriva och definiera arkitektur och vägval som gör att molnteknikerna stödjer våra framtida behov. I övrigt har du en relevant akademisk utbildning alternativt dokumenterad relevant erfarenhet samt goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

 

Som person ser vi att du är prestigelös och är öppen för att arbeta både i team och ibland individuellt. Du är strukturerad, lyhörd och trygg med att hantera människor på olika nivåer för att lyckas med din leverans. Du delar gärna med dig av kunskaper och insikter för att bidra till en kollektiv och konstruktiv kultur.

 

Vi erbjuder dig

Du kommer till en miljö där IT är en prioriterad fråga i ledningen. Inom ramen för ditt område får du möjlighet att styra arkitekturen utifrån ett helhetsperspektiv i nära samarbete med intressenter och chefsarkitekt. Vårt arbetssätt är dynamiskt med möjligheter att ta initiativ och förverkliga idéer.

 

Vi sitter i moderna lokaler i Stockholms city med tillgång till både gym och cykelrum. Kontoret är vår primära arbetsplats men goda möjligheter finns att utföra arbete från hemmet eller annan plats om behov finns.

 

Vi har goda tjänstepensionsvillkor och personalförmåner och är en organisation där du kan utvecklas vidare.

 

Välkommen med din ansökan!

Urval sker löpande och vi önskar din ansökan snarast dock senast 30 november. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att söka.

 

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anki Snis, 08-508 954 53, anki.snis@se.experis.com.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Unionen välkomnar olikheter i personalgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden.

 

Unionen

Vill du få kraft att göra skillnad?

Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre."

 

Unionen finns i allt från stora internationella koncerner till små familjeföretag, organisationer och föreningar. Unionen är en medlemsstyrd organisation byggd på representativ demokrati. Vi är 690 000 medlemmar. Cirka 27 000 är förtroendevalda på drygt 15 000 arbetsplatser. Läs mer på http://www.unionen.se

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 31 oktober

Kategorier : Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från Unionen

Alla jobb hos Unionen

Liknande jobb IT-arkitekt till Unionen