Skanska

Verksamhetsanalytiker och programmerare Skanska Industrial Solutions - Stockholm

Skanska Industrial Solutions (SIS) erbjuder helhetslösningar inom asfalt, bergmaterial, betong, infraservice och Rental. Vi är ett helägt dotterbolag inom Skanska Sverige AB. Funktionen verksamhetsutveckling håller ihop SIS-gemensamma frågor med fokus på IT/digitalisering och kopplade arbetssätt/processer – kravställning, utveckling och implementering. Vi är en central grupp och jobbar i ett större nätverk med representanter från verksamheten och specialistfunktioner, samt Skanska Sverige IT.

 

Om tjänsten

SIS har stora mängder data och många IT-system som stödjer våra verksamhetskritiska flöden. Rollen innebär att i samverkan med processpecialister och verksamhetsrepresentanter skapa analyslösningar och hjälpmedel, som ger effektivt beslutsstöd och tar bort manuell och ineffektiv hantering.

 

Dina huvuduppgifter är att:

• Medverka i analyser av våra verksamhetsflöden och identifiera möjligheter att omsätta effektivisering, nyckeltal och andra förändringsbehov i praktiken

• Ta fram, och där relevant, själv programmera analyslösningar i vår datasjö SDATA som visualiseras i Power BI

• Ta fram effektiviserande lösningar och hjälpmedel baserat på de möjligheter som ges av Power-plattformen i Microsoft365.

• Stödja verksamheten i den dagliga driften av hjälpmedlen, i nära samverkan med nyckelanvändare och IT-organisationen

 

Din profil:

Du är civilingenjör i Data och/eller industriell ekonomi eller har likvärdig arbetslivserfarenhet. Du har goda teoretiska och tillämpade kunskaper i logistik och affärsflöden inom tillverkning. Erfarenhet av industriell verksamhet är meriterande.

 

Du har ett väl utvecklat logiskt tänkande och god förmåga att skapa avancerade analyser. Du kan modellera och programmera, gärna i något/några av våra verktyg, och har förutsättningar att lära dig övriga:

SQL, Power-BI, Excel, Power-Apps, Power Automate etc.

 

Verksamhetssystem vi använder är: Salesforce, Oracle Fusion, Navision, SEBA-data, C7, ett antal styrsystem m.fl.

 

Du kan översätta verksamhetens behov till krav på IT-lösningar och har god förmåga att skapa relationer/samarbeta. Du kan självständigt driva arbete framåt i samverkan med många intressenter, som har olika behov och verkligheter de verkar i.

 

Välkommen med din ansökan

Vi går igenom ansökningar löpande, så tveka inte att skicka in. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Henrik Hassler, Utvecklingschef, på 010- 448 03 38.

 

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 22 maj

Kategorier : Data & IT Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Verksamhetsanalytiker och programmerare Skanska Industrial Solutions - Stockholm