Skanska

Teknisk förvaltare till Skanska Fastigheter Stockholm

Vill du vara med och förvalta och utveckla framtidens kontor?

Framtidens arbetsplatser är under omformning. Nya sätt att arbeta och mötas, förändrade samarbetsformer, snabb teknikutveckling, en ökad nyfikenhet på delade funktioner som service- och kringtjänster och ett allt större fokus på hållbarhetsfrågor är några av alla de faktorer som påverkar våra kunders behov.

 

Våra kontorsprojekt blir alltmer komplexa och behovet av medarbetare med en god förståelse för hela processen är avgörande för att se till att våra kontorsbyggnader utvecklas och underhålls så att de blir strategiska tillgångar för våra hyresgäster. Vår ambition är att vara den självklara partnern för våra hyresgäster på de marknader vi verkar, och vi vet att våra medarbetare är nyckelfaktorn i att nå dit. Det är där du kommer in.

 

Din vardag

I rollen som teknisk förvaltare hos oss ansvarar du för att den tekniska driften och skötseln av våra kontorsfastigheter håller en hög nivå utifrån syftet att skapa trivsel och lönsamhet. Detta genom att leda, driva och utveckla våra fastigheter mot dess långsiktiga- och kortsiktiga mål. Rollen är bred, dina arbetsuppgifter varierar och likaså dina kontaktytor, både internt och externt, vilket gör samarbete till en central del i ditt arbete.

 

Tillsammans med den kommersiella förvaltaren säkerställer du hög kundnöjdhet bland våra hyresgäster. Du ansvarar för löpande driftoptimeringar samt planering, genomförande och uppföljning av vårt underhållsarbete i våra fastigheter. Du har även ansvar för optimering av energianvändning samt teknisk utveckling av fastigheterna. Vidare arbetar du proaktivt med digitalisering, energi- och miljömål i våra fastigheter med fokus på hög kundnöjdhet och förbättrat driftnetto. Du säkerställer att rådande myndighetskrav uppfylls och hanterar avhjälpande av felanmälningar tillsammans med våra fastighetstekniker, som är vår förlängda arm ute i fastigheterna. Vidare ingår det i rollen att projektleda mindre lokalanpassningar samt stötta projektutvecklingsteamet med erfarenhet från förvaltningen med syfte till att utveckla vår produkt.

 

Med utgångspunkt från vårt kontor i Stadshagen ansvarar du, tillsammans med en kommersiell förvaltare, för vårt förvaltningsområde Sthlm New i Hammarby Sjöstad. Området är under utveckling men består idag av tre moderna fastigheter med hög miljöprofil, Sthlm 01, Sthlm 02 och Sthlm 04. Fastigheterna har en uthyrningsbar yta om totalt ca 46 000 kvm. I din roll som teknisk förvaltare rapporterar du till fastighetschef.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Bemöta våra kunder och aktivt arbeta för en hög kundnöjdhet

• Upprätta underhållsplaner samt ansvara för att förebyggande och planerat underhåll utförs samt upprätta budget för drift- och underhållsarbete

• Säkerställa att aktuella försäkrings- och myndighetskrav uppfylls

• Ansvara för driftoptimering och energieffektivisering av fastigheterna i enlighet med uppsatta mål

• Ansvara för att upphandla, kvalitetssäkra och utvärdera leverantörer i enlighet med bolagets riktlinjer

• Ansvara för ritningar, driftinstruktioner och annan relevant fastighetsdokumentation för fastigheterna

• Ansvara för mindre lokalanpassningar

• Följa den tekniska utvecklingen och driva implementering av ny teknik i fastigheterna

 

Vilka är vi?

Skanska Fastigheter Stockholm är ett projektutvecklings- och fastighetsförvaltningsbolag och en del av Skanska Kommersiell Utveckling Norden. Vår framgångsfaktor är att förstå våra kunders affärer så bra att deras lokaler blir en av deras viktigaste tillgångar. Vi strävar efter att vara ledande när det gäller att utveckla och leverera hållbara lokaler som ger ett mervärde för både hyresgäster och investerare.

 

Du har många kunniga och engagerade Skanskakollegor att tillgå samtidigt som du förväntas agera personligt, smidigt och snabbt. Du har stort mandat och det är nära till besluten om du behöver stöd i en fråga. Som medarbetare i förvaltningsteamet har du ambitiösa kollegor som trivs och har kul ihop, och liksom du brinner för samhällsutveckling i stort och av utveckling av hållbara kontor i synnerhet. Vi är det lilla företaget i företaget med ca 20 medarbetare och vår egen VD. Dina idéer, initiativ och framgångar har en stor påverkan på bolagets och fastigheternas utveckling.

 

Du är en nyfiken relationsbyggare som gärna hittar nya sätt att skapa långsiktiga resultat som bidrar till en hållbar utveckling av samhället

 

Vår nya kollega är passionerad när det gäller teknisk utveckling av fastigheter och motiveras och engageras av att få ansvar och förtroende inom sitt område då detta ger ett mandat att driva arbetsuppgifterna och området framåt. Vi tror att du har ett naturligt sätt att skapa och bibehålla struktur, att du är duktig på att prioritera och att du har en förmåga att se till både detalj som helhet. Om du är en prestigelös och affärsmässigt orienterad person som hjälper andra vid behov och gärna delar med dig av dina erfarenheter och kunskaper kommer du trivas bra hos oss.

 

Då kontakt med hyresgäster, leverantörer och andra aktörer är en central del i rollen har du stor nytta av att du är professionell och kommunikativ och att du har ett ödmjukt och lyhört sätt att kommunicera på. Vi tror också att du drivs av att hitta nya värden för kunden och gillar att bygga relationer.

 

Att bli en del av Skanskas förvaltningsteam innebär att du ges möjlighet att vara med att bygga upp vår förvaltning. Detta förutsätter att du trivs i en miljö där du kan påverka och att allt inte är färdigt. Du drivs av att du tillsammans med dina kollegor skapa en enhetlig och effektiv förvaltning.

 

För att lyckas i rollen som teknisk förvaltare behöver du ha en för tjänsten relevant utbildning från universitet/högskola eller liknande yrkeshögskoleutbildning, alternativt motsvarande kunskaper genom erfarenhet av fastighetsteknik eller fastighetsförvaltning. Du har flera års arbetslivserfarenhet som teknisk förvaltare och/eller liknande tjänst där du har varit tekniskt ansvarig för kommersiella fastigheter.

 

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, vi är ett litet team som arbetar nära varandra och det är viktigt att du trivs med det.

 

Kontakta oss!

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev. Vi kommer att behandla ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 26 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 6 maj

Kategorier : Bygg & Anläggning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Teknisk förvaltare till Skanska Fastigheter Stockholm