Skanska

Senior bolagsjurist Skanska Sverige - Stockholm

Funktion Juridik i Skanska Sverige AB är en grupp om 27 medarbetare som arbetar i samverkan med projekt, distrikt och region inom Skanska Sverige AB. För att komplettera entreprenadrättsteamet söker vi nu ytterligare en bolagsjurist med tydligt fokus på entreprenad- och konsulträtt samt offentlig upphandling.

 

 

Entreprenadrättsteamet väntar på dig!

Som Bolagsjurist inom entreprenadrättsteamet kommer du att ges möjlighet att arbeta med ett brett spektrum av juridiska frågor. Fokus kommer dock att vara att stötta verksamheten med juridisk kompetens vad gäller anbudsarbete, avtalsförhandlingar i pågående projekt, riskbedömningar, kostnadsregleringar, försäkringsfrågor, offentlig upphandling och konkurrensfrågor. Juristerna ger också stöd i etikfrågor samt biträder projekten vid tvister. I rollen ingår även att arbeta proaktivt, bl.a. i form av utbildning för verksamheten. Arbetet är omväxlande och utförs till stor del självständigt, men med högt i tak och i nära diskussioner med övriga jurister.

 

Du rapporterar till Gruppchef Juridik Entreprenad. Primär placering är Stockholm, men för rätt kandidat kan även Göteborg resp. Malmö vara aktuellt. Resor i tjänsten förekommer.

 

Tillträde så snart som möjligt.

 

 

Är du vår nya kollega?

Vi söker dig som har juristexamen, gärna med tingsmeritering, och minst 8 års relevant arbetslivserfarenhet från advokatbyrå, kommun eller annan myndighet eller byggbolag och nu vill komma närmare en affärsverksamhet där du utgör en viktig del av verksamheten. Du har arbetat med fokus på entreprenad- och konsulträtt samt offentlig upphandling, men har även erfarenhet av tvistehantering, inköpsjuridik och konkurrensrätt.

 

 

Vem är du?

Vi söker dig som är en affärs- och lösningsorienterad lagspelare som drivs av att vilja vara med och påverka och utveckla Skanskas affär. Som person är du kommunikativ och prestigelös och bra på att skapa och underhålla relationer. Du har en tydlig etisk kompass och vilja att vara en ambassadör för Skanskas etiska värderingar. Du är van att hantera komplexa frågeställningar och arbetar strukturerat för att driva frågor från start till mål tillsammans med andra inom verksamheten.

 

 

Ansök nu eller senast den 31 oktober!

Varmt välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryterande chef Joakim Lidgren på 010-448 10 59.

 

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

I samband med denna rekrytering genomförs en bakgrundskontroll i syfte att värna om Skanskas verksamhet, medarbetare och varumärke samt för att verifiera att de uppgifter du lämnar är korrekta. Bakgrundskontrollen genomförs av Skanskas samarbetspartner 2Secure, som får del av dina kontaktuppgifter och ditt CV. 2secure kommer inhämta ditt medgivande samt ge dig mer information om bakgrundskontrollen som dem genomför. För mer information om Skanskas personuppgiftsbehandling i samband med rekrytering och dina rättigheter, läs här.

 

 

Om företaget

Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 27 september

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Senior bolagsjurist Skanska Sverige - Stockholm