Skanska

Säkerhetsansvarig IT - Stockholm

  • Ansök senast: 15 augusti 2021
  •  Stockholm

 

Erfaren specialist inom informationssäkerhet
Skanska är ett av Sveriges största och finaste företag. Som alla andra ser vi ett ständigt ökande behov att utveckla vår säkerhet för att skydda samhällets, våra kunders och våra egna värden. Byggbranschen är inte den mest digitaliserade av branscher men tar nu stormsteg framåt, inte minst inom innovation och cloud, vilket förstås ställer krav på en förnuftig och kompetent riskhantering.

Vi söker nu en erfaren specialist inom informationssäkerhet för att bli en del av ett tight team med stor erfarenhet och god förankring inom företaget. Som informationssäkerhetsspecialist på Skanska får du möjlighet att driva förbättringsarbeten och problemhantering, nära Skanskas affärsverksamhet och kunder. Du blir en viktig spelare i att skapa förtroende för Skanskas IT och säkerhet. Hos oss erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya möjligheter att lösa utmaningar. Vi tror att du är en kompetent person med stor erfarenhet, men vi värdesätter framför allt att du är rätt person att passa in i Skanskas kultur och vårt team.

 

Vad innebär rollen som informationssäkerhetsspecialist?

 

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:

  • Driva strategiska förbättringar i Skanska Sveriges IT-säkerhet och ingå i globala förbättringsprojekt.
  • Stötta verksamhet och IT i säkerhetsgranskningar och analyser av nya tekniska lösningar och plattformar.
  • Stötta säkerhetschefen i att samverka med relevanta myndigheter och externa organisationer.
  • Hålla koll på och utveckla Skanska Sveriges compliance till ISO27001.
  • Medverka i att hantera och rapportera säkerhetsincidenter
  • Genomföra utbildningar och awareness på alla nivåer
  • Granska säkerhet i projekt och andra verksamheter inom Skanska.
  • Utveckla medarbetare med teknisk kompetens inom andra områden till att även bli duktiga på IT- och Informationssäkerhet

 

Mats Rönnbo

Affärsutvecklingschef

"För att lyckas krävs först och främst viljan att bygga ett bättre samhälle."

 

Emma Holmgren

Produktionschef

"Vad som är spännande med Skanska är möjligheten att få bygga karriär och testa flera olika roller. "

 

Raghad Jasim

Projektingenjör

"Jag inledde min resa på Skanska genom Skanska ILP, ett perfekt sätt att få utvecklas genom praktik"

 

David Laming

Mätchef

"Kanske klyschigt, men det bästa med Skanska är mina kollegor och att jag är under ständig utveckling."

 

Den vi söker
Du har minst 8 års erfarenhet från arbete inom informationssäkerhet, exempelvis som konsult eller CISO på mindre bolag. Du besitter djup kunskap inom något område, t.ex. teknisk IT-säkerhet (infrastruktur, workplace etc.), incidenthantering, säkerhetsskydd, GDPR etc. Du har bred kunskap om informationssäkerhet, inklusive relevanta standarder (ISO27001, NIST etc.). Du har universitetsexamen inom teknik/IT alternativt har motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska. Du har goda kunskaper om IT generellt och det är extra meriterande om du har kunskaper inom Cloud Security. 

Som person tror vi att du är erfaren inom området och kan behålla lugnet även i pressade situationer. Du har erfarenhet av att kommunicera med olika målgrupper, från tekniker till högre ledning, och kan göra det på ett effektivt och tydligt sätt. Du klarar att jobba självständigt men värdesätter att ingå i ett team där alla stöttar varandra utöver de egna målen. Du klarar att väcka engagemang för dina frågor på ett pedagogiskt sätt, utan att skrämmas.

Det är inte viktigt att ha bakgrund i byggbranschen, men det hjälper om du har erfarenhet av att jobba i decentraliserade organisationer.

 

Vad kan Skanska erbjuda dig?
Hos oss på Skanska blir du en del av ett företag som bygger morgondagens hållbara samhälle. Vi lovar våra medarbetare ständig utveckling och du kommer ha möjlighet att lära av dina kollegor över hela Sverige för att utvecklas i din egen roll, eller mot nya arbetsuppgifter. Du kommer även ta del av våra många förmåner, till exempel aktiesparprogram, friskvårdsbidrag mm.

 

Ansökan
Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via länken. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, dock senast den 15 augusti 2021. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jacob Henricson Funktionschef Security på jacob.henricson@skanska.se

I samband med denna rekrytering genomförs en bakgrundskontroll i syfte att värna om Skanskas verksamhet, medarbetare och varumärke samt för att verifiera att de uppgifter du lämnar är korrekta. Bakgrundskontrollen genomförs av Skanskas samarbetspartner 2Secure, som får del av dina kontaktuppgifter och ditt CV. 2secure är personuppgiftsansvarig vid utförandet av bakgrundskontrollen och kommer ge dig mer information om denna. I de flesta fall innebär det också att de kommer inhämta ditt medgivande för insamlingen av vissa uppgifter. För mer information om Skanskas personuppgiftsbehandling i samband med rekrytering och dina rättigheter, läs här https://jobs.skanska.com/info/page3.

 

Välkommen till Skanska!

 

Om företaget
Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 15 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 7 juli

Kategorier : Data & IT


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Säkerhetsansvarig IT - Stockholm