Skanska

Regioninköpsledare för Skanskas betongverksamhet - Sverige

Låter det lockande att arbeta med inköpsstrategier och leverantörssamverkan på ett marknadsledande och välkänt företag? Skanska söker nu en engagerad regioninköpsledare som kan ta verksamheten till nya nivåer. Vi söker dig som drivs av möjligheten att utvecklas och få jobba med de bästa i branschen!

Om oss
Skanska Industrial Solutions (SIS) erbjuder helhetslösningar inom asfalt, bergmaterial, betong, infraservice och rental. Vi är ett helägt dotterbolag inom Skanska Sverige AB.

Region Betong producerar och levererar betong från fasta och mobila fabriker över hela Sverige. Vi har bred expertis om olika betongsorter och strävar alltid efter att leverera en kvalitetssäkrad slutprodukt till kunden.

Arbetsuppgifter
Som regioninköpsledare för Region Betong kommer du att tillhöra den centrala inköpsavdelningen för SIS, som i dagsläget består av tolv medarbetare utspridda över landet. Din främsta uppgift blir att ha helhetsansvar för det nationella inköpsarbetet för Region Betong samt vara kategoriansvarig för cement. Du kommer resa regelbundet inom verksamheten samt till leverantörer, främst inom Sverige men även internationellt.

I tjänsten kommer du att

 • i en nära samverkan med linjeorganisationen driva regionens inköpsarbete med fokus på sänkta totalkostnader, samt hållbarhets- och miljöfrågor
 • ha en kombinerad roll som kategoriansvarig (KA) för cement
 • tillsammans med regionens ledningsgrupp ansvara för regionens inköpsstrategi och inköpsaktiviteter
 • bidra till säkra och kvalitativa leveranser, med fokus på värde för slutkunden
 • självständigt driva leverantörssamverkan och genomföra upphandlingar och förhandlingar utifrån beslutade strategier
 • vara regionens naturliga kontaktperson i inköpsfrågor.


Placeringsort är flexibelt.

 

Är du rätt person för jobbet?
Vi på Skanska söker dig som har erfarenhet och kunskap om produkten betong, antingen från ett produktions-, försäljnings- eller leverantörsperspektiv. Du bör även ha ett genuint intresse för att göra bra affärer och underhålla ett stort kontaktnät. Som person är du ödmjuk och trivs att arbeta självständigt både på strategisk och operativ nivå. Det är dessutom viktigt att du har en naturlig förmåga att kommunicera och att motivera andra.

För att lyckas i den här tjänsten har du

 • relevant högskoleexamen inom teknik, naturvetenskap eller miljö
 • minst fem års relevant erfarenhet från betongbranschen inom Skanska eller ett likvärdigt företag i branschen
 • relevant erfarenhet från inköp och/eller försäljning i meningen att du är en van förhandlare och kan påvisa resultat från genomförda affärer.


Tidigare erfarenhet från SIS verksamhet är meriterande.


Rollen kräver att du har

 • B-körkort och möjlighet att frekvent resa inom landet, samt även internationellt
 • lätt att kommunicera flytande i tal och skrift på både svenska och engelska
 • god dator- och systemvana.


Vad kan Skanska erbjuda dig?
Hos oss på Skanska blir du en del av ett företag som bygger morgondagens samhälle. Vi lovar våra medarbetare ständig utveckling och du kommer ha möjlighet att lära av dina kollegor över hela Sverige för att utvecklas mot nya roller. Du kommer även ta del av våra många förmåner, till exempel aktiesparprogram, friskvårdsbidrag och möjlighet till förstärkt föräldrapenning.

Ansökan och kontaktuppgifter
Skicka in din ansökan med CV och personligt brev. För att garantera en säker och rättvis rekryteringsprocess tar vi inte emot ansökningar via mejl eller post. Skicka gärna in din ansökan senast den 31 juli. Rekryteringen kommer att ta semester under juli månad och intervjuer genomförs därför i slutet av augusti.

Har du frågor? Välkommen att kontakta rekryterande chef Magnus Elfström på telefonnummer +46 10-448 42 07.

Varmt välkommen till Skanska!

 

Additional Information

 • Location: Stockholm, Sweden
 • Additional Locations: Västerbotten, Sweden; Gävleborg, Sweden; Östergötland, Sweden; Skåne, Sweden; Kronoberg, Sweden; Västra Götaland, Sweden
 • Schedule: Heltid
 • Employee Status: Tillsvidare

 

Statements

 • About Skanska: Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 

Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 31 juli . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 30 juni

Kategorier : Försäljning & Marknadsföring Inköp Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Regioninköpsledare för Skanskas betongverksamhet - Sverige