Skanska

Regioninköpschef till Skanska Hus Norr – Gävle/Sundsvall/Umeå eller Luleå

Trivs du i rollen som ledare? Triggas du av att få ta ett stort och avgörande ansvar för att ditt företag ska kunna utvecklas i rätt riktning? Då kan jobbet som inköpschef hos Skanska vara utmaningen du letar efter. Vi söker just nu en självgående person som kan realisera den stora potential som finns inom verksamheten. Låter det som ett uppdrag för dig? Välkommen med din ansökan!

 

Skanskas husverksamhet i Norr består av fyra distrikt, där vi har fokus på såväl bostäder, skolor, kommersiella fastigheter och byggprojekt inom tung industri. Vi lägger stor vikt vid att bygga det bästa teamet för att vinna affären och lönsamt genomföra uppdraget. Vi strävar att vara en förebild inom svenskt näringsliv gällande hållbart samhällsbyggande, säkerhet och långsiktig lönsamhet.

 

Vår husregion präglas av ständig utveckling och förbättring. Vår övertygelse är att nöjda medarbetare leder till nöjda kunder och en framgång på marknaden. Nu står vi inför en spännande förändringsresa och vill gärna att du följer med!

 

Vill du ha stimulerande arbetsuppgifter, utvecklingsmöjligheter, ansvar och engagerade arbetskamrater?

 

Är du en senior inköpare eller inköpschef som är en fena på att göra de allra bästa affärerna och drivs av att skapa riktigt goda relationer ute i verksamheten, då är du som klippt och skuren för den här rollen!

 

Om tjänsten

 

I rollen som inköpschef kommer du att leda och styra inköpsarbetet i regionen. Detta innebär att du ansvarar för organisation, bemanning och kompetensutveckling för Inköp i regionen, att du tillsammans med region och distriktsledning säkerställa rätt kompetens i rätt projekt (anbud och projekt), att du bevakar regionens intressen i det centrala inköpsarbetet samt säkerställa att rätt stöd ges till projekten från inköpsorganisationen. Vidare kommer du att arbeta med implementering av strategier för inköpsarbete tillsammans med Operativ chef samt regionchef, distriktschefer och Inköpare samt arbeta nära i samverkan med Centralt Inköp vad gäller inköpsrelaterade frågor såsom kategoristrategier, affärsplaner och ledningsarbete. Vårt inköpsarbete är avgörande för vår konkurrenskraft och vår lönsamhet. Du har personalansvar för regionens kategoriinköpare och stöttar dem, övriga inköpare och regionens projektingenjörer i utveckling samt strategier i det operativa inköpsarbetet. I vissa projekt kommer du även att arbeta operativt med inköp. Du kommer att sitta med i en utökad ledningsgrupp i regionen.

 

Ansvar och huvudsakliga arbetsuppgifter

 

• Funktionsansvar för regionens inköpsarbete

• Närmsta chef för regionens Kategoriinköpare

• Ansvarar för efterlevnad av rätt kompetens Inköp (mandat & delegat) tillsammans med DC och Inköpschef VG-Hus

• Ansvarar för att följa upp och rapportera status kring inköpsarbetet i region

• Driva, stötta och ha ett nära samarbete med Inköpare och Projektingenjörer

• Ansvarar tillsammans med övriga Inköpschefer Region och Inköpschef VG Hus för nationell samordning

• Ansvarig för implementering av Inköpsprocesser, arbetssätt och verktyg

• Leverantörsansvarig i regionen för riskkategorierna städ, rivning och ställning

 

Meriterande är:

 

• arbetat på ett större företag

• har erfarenhet från byggbranschen

 

Då resor förekommer i tjänsten är B-kört är ett krav.

 

Är du rätt person för jobbet?

 

Vi på Skanska söker dig du sätter upp tydliga mål och lägger stor energi på att uppnå önskade resultat. Det är en förutsättning att du har ett eget driv att ta dig an nya uppgifter och utvecklas i ditt arbete. För att passa i rollen krävs det att du är bekväm med att ta egna initiativ och inte väntar på att någon ska säga åt dig vad du ska göra. Du har viljan och drivet att utveckla affären tillsammans, du delar gärna med dig av dina tidigare erfarenheter för att teamet ska kunna utvecklas.

 

Som ledare är du kommunikativ, har god samarbetsförmåga och ett inkluderande förhållningsätt.    

 

Vi önskar att du

 

• har en eftergymnasial utbildning inom företagsekonomi, affärsutveckling, ledarskap eller motsvarande

• har erfarenhet av att arbeta i en inköpsroll (5-7 år)

• har erfarenhet av personalansvar

• behärskar svenska obehindrat i tal och skrift

• har mycket goda kunskaper i engelska både i tal och skrift

• har erfarenhet av att leda och utveckla andra

 

Vad kan Skanska erbjuda dig?

 

Hos oss på Skanska blir du en del av ett företag som bygger morgondagens samhälle. Oavsett vilken roll du får har vi ett bra erbjudande till dig. Några tydliga exempel är aktiesparprogram, friskvårdsbidrag och möjlighet till förstärkt föräldrapenning. Vi lovar våra medarbetare ständig utveckling. Hos oss har du också möjlighet att lära av dina kollegor över hela Sverige och utvecklas mot nya roller.

 

Intresserad?

 

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via länken nedan. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den

2021-04-21.

 

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Fredrik Silfvernagel på telefonnummer: Tel:010-4488565.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

 

Additional Information

• Location: Sweden

• Schedule: Heltid

• Employee Status: Tillsvidare

 

Statements

• About Skanska: Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 21 april . Arbetsort : Hela landet . Publicerat : 6 april

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Bygg & Anläggning Chef & Ledning Ekonomi & Finans Inköp


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Regioninköpschef till Skanska Hus Norr – Gävle/Sundsvall/Umeå eller Luleå