Skanska

Regioncontroller Hus - Göteborg

Skanska Sveriges ekonomifunktion har som uppdrag att stödja samtliga verksamheter med redovisning och rapportering, styrning och analys samt ekonomiadministration. Vi söker nu en regioncontroller till Hus Göteborg. I rollen som regioncontroller kommer du att tillhöra Skanska Sveriges ekonomifunktion där du rapporterar till funktionschef Controlling men supporterar Hus Göteborg.

 

Hus Göteborg består av två distrikt med fokus på bostadsbyggande och två distrikt med inriktning på kommersiellt byggande. Regionen har en ambitiös agenda med viljan att ständigt förbättra sig och nå världsklass i det de gör. Nya Konst, Bussdepån Järnbrottet och bostadskvarteret Bohusgatan är några spännande projekt i Göteborg just nu.

 

Om rollen

I rollen som regioncontroller ansvarar du för regionens ekonomiska rapportering avseende prognos-, budget- och bokslutsarbete. Du stöttar verksamheten med ekonomisk analys samt ekonomistyrning vilket medför en nära kontakt med både regionchef och distriktschefer. Du ser till att regionen följer både interna och externa regelverk gällande bokföring, redovisning, ekonomistyrning och grundläggande skattejuridik. Rollen innebär ett aktivt och viktigt deltagande i regionens ledningsarbete, där strategiskt arbete med Skanskas affär är i fokus.

 

Förutom arbetet inom regionen arbetar du tillsammans med övriga kollegor inom Skanskas ekonomifunktion för att förbättra våra arbetssätt, utveckla våra system, höja kvalitén på den ekonomiska informationen samt utveckla oss i vår yrkesroll.

 

Den vi söker

Vi söker dig som är strukturerad, engagerad och har en god förmåga att prioritera. Du är ansvarstagande och tar initiativ till egen analys och vill bidra till att utveckla ekonomiarbetet i regionen. Du har ett stort intresse för verksamhetsfrågor och goda affärer. Du drivs av att bidra med ett värdeskapande arbete både utifrån verksamhetens- och ekonomifunktionens perspektiv.

 

För den här rollen behöver du:

• Minst fem års erfarenhet av kvalificerat ekonomi/controller arbete.

• Högskoleexamen inom företagsekonomi eller motsvarande utbildning.

• Meriterande om du har tidigare erfarenhet inom entreprenad- eller fastighetsbranschen.

 

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker med ditt CV, sista ansökningsdag är den 8 december. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Robert Persson 010- 448 98 63.

 

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 8 december . Arbetsort : Göteborg . Publicerat : 17 november

Kategorier : Bygg & Anläggning Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Regioncontroller Hus - Göteborg