Skanska

Regional inköpschef - Stockholm

Vår specialiserade inköpsorganisation är ett effektivt stöd för Skanskas affärsverksamhet och dess kunder. Genom samordnade inköp minskar vi kostnaderna samtidigt som vi vässar vår specialistkompetens och verkar för att möta Skanskas krav inom säkerhet, miljö och etik. 

Här får du chansen att påverka inköpspotentialen i tidiga skeden/anbud/projekt

Du ansvarar för att inköp är en del både i den regionala ledningens- och distriktens agenda och att tjänsterna inom inköp är designade att möta de regionala behoven och kraven. Du deltar i ledningsgrupp Inköp Sverige inom verksamhetsgren Hus och i centrala utvecklingsarbeten inom inköpsområdet. Du samordnar och har funktionsansvar för distriktsinköpsledare och övriga som gör inköp i linjen. Du driver och utvecklar inköpsarbetet i regionen. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor på Kungsholmen. Resor inom Sverige förekommer.

En dag på jobbet:
• Arbetar du operativt med inköp både nationellt och internationellt
• Fungerar du som stöd till projekt vid större/ komplexa köp
• Arbetar du med regionens leverantörer för att optimera kapacitet, kvalitet, pris och hållbarhet
• Driver du strategier och säkerställer att vi arbetar i systemstöd 
• Är du ansvarig för kompetensutveckling inom inköp i regionen och deltar/håller i olika inköpsutbildningar 

Vi söker dig som har en hög verksamhetsförståelse och av inköp inom byggbranschen

Du har gärna en teknisk gymnasie- alternativt högskoleutbildning inom bygg, handels eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har goda kunskaper om byggbranschens regelverk såsom AB, ABT, ABM och hur dessa tillämpas i praktiken. För att lyckas i rollen har du lång erfarenhet av att göra affärer både internationellt och nationellt. Det gör att du kan lyfta blicken för hur vi ska driva våra inköp och stötta projekten på allra bästa sätt.

Du är bra på att skapa och upprätthålla goda relationer och bygga effektiva team. Du har personalansvar trots att du inte är lönesättande chef och ser detta som positivt. Det gör att du behöver ha stabila ledaregenskaper och vara van att utveckla dina medarbetare och har gärna erfarenhet av en liknande befattning. 

Vi genomför urval och intervjuer löpande- så skicka in din ansökan så snart som möjligt

För att säkerställa rekryteringsprocessen tar vi inte emot ansökningar via mail. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Anders Edlund på 010-448 72 98. Sista dag att visa intresse är 2018-12-31. 

Välkommen till Skanska!

 

Ansök nu

Sista ansökningsdag : 31 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 22 november

Kategorier : Chef & Ledning Inköp


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Regional inköpschef - Stockholm