Skanska

Redovisningsekonom till gruppen Fastighetsredovisning – Stockholm

Skanska Sveriges Ekonomiavdelning ansvarar för att kvalitetssäkra och konsolidera den legala redovisningen och rapporteringen till Skanska AB och ledningen. Vi har kunskap, kan utbilda och ge instruktioner inom skatt och redovisning samt arbetar för enhetlighet inom BU Sweden. Vår vision är ”En Ekonomifunktion i världsklass”. På ekonomi-avdelningen är vi cirka 60 medarbetare och totalt inom ekonomifunktionen inom Skanska Sverige AB är vi ca 150 medarbetare.

 

Är du en driven redovisningsekonom som vill utvecklas inom Fastighetsredovisning i ett stort bolag?

 

Vad innebär rollen?

Du erbjuds en spännande och omväxlande roll i en prestigelös kultur, där vi samarbetar tätt med varandra och med Skanskas andra ekonomifunktioner. Du kommer att ingå i gruppen Fastighetsredovisning som arbetar med legal redovisning, analys och rapportering av bolag inom verksamhetsgrenarna Kommersiell Fastighetsutveckling och Bostadsutveckling. Gruppen är en del av Skanska Sveriges ekonomiavdelning och består av 16 personer.

 

Du kommer att ansvara för en portfölj med bolag som innebär löpande redovisning med avstämningar, upprättande av årsredovisningar, deklarationer osv., men även arbete med försäljningar av fastigheter och bolag. Vi arbetar också med ständiga förbättringar.

 

 

Vem söker vi?

Vi tror du har högskoleexamen inom ekonomi eller har fått motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. Du har ett genuint intresse för ekonomi och vill vidareutvecklas inom redovisning. Det är viktigt att du har erfarenhet av att självständigt sköta bolag. Ditt arbetssätt präglas av noggrannhet, en god känsla för siffror, och en balans mellan självständighet och att ta stöttning hos kollegor. Som person är du nyfiken, ansvarsfull och mån om goda samarbetsrelationer. Skanska är en stor koncern och därmed är det också meriterande om du tidigare har arbetat inom en koncern och med större affärssystem.

 

 

Vi vill lära känna dig!

Välkommen med din ansökan i form av CV och ett personligt brev senast den 15:e februari. Vi intervjuar löpande så skicka din ansökan redan idag. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande redovisningschef Helena ben Salem på 010- 449 28 63.

 

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

 

Om företaget

Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 15 februari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 14 januari

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Redovisningsekonom till gruppen Fastighetsredovisning – Stockholm