Skanska

Projektingenjör till Väg och Anläggning Mellansverige - Uppsala/Gävleborg

Vill du vara med och bygga morgondagens samhälle? Vi söker nu en erfaren projektingenjör till våra projekt i Uppsala med omnejd.

 

Om verksamheten

Skanska är ett av världens största byggföretag med starka värderingar, en ledande roll inom hållbarhet och tydliga framtidsvisioner. Vi vill dessutom hålla en hög etisk nivå i allt vi gör samt säkra att våra medarbetare har en hållbar balans mellan arbete och fritid.

 

Väg och anläggning Mellansverige bedriver olika mark-, vatten och avlopp-, energi-, och anläggningsprojekt åt kommun, stat och näringsliv i Uppsala, Östergötland, Sörmland och Bergslagen (Örebro, Västmanland och Dalarna). Regionen har idag ca 200 medarbetare. Vi är en ambitiös region som är glada och stolta över våra värdeskapande projekt inom mark, VA och betong.

 

Distrikt Uppsala/ Gävleborg består idag av ca 30 medarbetare med omsättning om ca 180 miljoner. Tillsammans med våra kunder genomför vi många lyckade projekt och har idag exempelvis projekt med kommunala och statliga beställare. Vi har även ett nära samarbete med Bo Klok och Skanska Hus i olika projekt.

 

Vill du vara med det händer?

Som projektingenjör hos oss har du en central roll i projektteamet. Tillsammans med produktionschef, projektchefen och övriga medarbetare i projektet skapar du förutsättningar för en säker produktion med hög produktivitet, kvalitet och lönsamhet.

 

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen bestå av att arbeta med projektets ekonomiuppföljning, kvalitetsuppföljning och inköp. I arbetet ingår även att hantera kontrakt- och avtalsfrågor med underentreprenörer och övriga leverantörer. Du kommer ha tät kontakt med bland annat kunder och beställare och styra projekt mot uppsatta mål avseende säkerhet, kvalité och lönsamhet.

 

I jobbet ingår att:

• arbeta med prognosuppföljningar och ta fram underlag för prognoser

• arbeta med kvalitetsarbeten

• delta i tidplanearbetet och uppföljning i fält

• hantera fakturor

• delta i upprättande av omkostnadskalkyler

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet som projektingenjör inom mark- och anläggningssidan. Det är meriterande om du har arbetat med tidsplanering och kontraktsfrågor kopplat till produktion. Du har relevant ingenjörsutbildning alternativt lång erfarenhet av att jobba inom produktion med ekonomi, uppföljning och styrning. Resor förekommer så B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

 

För att lyckas i rollen trivs du med att arbeta i team där du bidrar till en god stämning och har en naturlig egen drivkraft. Du är strukturerad, har ett ekonomiskt sinne och är van att arbeta med andra. Det är viktigt att du är en god kommunikatör eftersom rollen som projektingenjör har många olika kontaktytor både internt och externt. Skanska strävar efter att vara en hållbar samhällsbyggare och du får gärna vara en drivande kraft i hållbarhetsfrågor.

 

Ansök senast 31 maj

Om du vill utvecklas och ha roligt längs vägen är du välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anne-Britt Hanson Åkerblom, HR-Businesspartner, på telefon 010- 449 19 53

 

Välkommen med din ansökan!

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 maj . Arbetsort : Uppsala . Publicerat : 23 april

Kategorier : Bygg & Anläggning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Projektingenjör till Väg och Anläggning Mellansverige - Uppsala/Gävleborg