Skanska

Projektingenjör Stora Projekt - Stockholm

Just nu söker vi projektingenjörer till projekt Slussen. Som medarbetare hos oss får du vara med och bidra till ett bättre samhälle samtidigt som du får möjlighet att bredda din yrkeskompetens. Har du minst 5 års erfarenhet av arbete som projekt- eller entreprenadingenjör inom bygg och anläggning i synnerhet infrastruktur?

 

Då kan det vara dig vi letar efter!

 

Region Stora Projekt Stockholm är en av två regioner inom Skanska Sverige som leder och utför stora och komplexa anläggningsprojekt. Vi har kompetenta och engagerade medarbetare vars välbefinnande och säkerhet är prioriterat för oss. Vi bygger broar, tunnlar samt väg- och järnväg. Exempel på våra stora projekt är Slussen, Förbifart Stockholm i Kungens Kurva och Vinsta, utbyggnad av Mälarbanan i Sundbyberg/Solna.

 

Slussen är Skanska Sveriges största infrastrukturprojekt och sträcker sig över en lång tid. I samband med invigningen av Guldbron förra året så infriades en viktig milstolpe då den nya passagen för fotgängare, cyklister, bilar och bussar mellan Gamla Stan och Södermalm kunde öppnas. Därmed var halva Slussen färdigställd och arbetena på Mälarsidan kunde påbörjas. Dessa arbeten kommer att pågå fram till 2024 då Båtslussen och huvuddelen av Slussplan kommer att vara så pass klara att både båttrafik och Stockholms stads invånare kommer att börja nyttja anläggningen. Hela Slussen är beräknat att vara klart under 2025.

 

De återstående delarna är att färdigställa Mälarsidan av Slussen där betongkonstruktioner, hydrauliska slussluckor, broar och avbördningsluckor ingår. På Gamla Stans sida blir det en ny breddad Munkbrokaj och utökad Skeppsbro med tillhörande vägar, gång- och cykelstråk samt en fiskvandringsled. På Södermalm kommer överdäckning av tunnelbanan, byggnation av den Nya Mälarterrassen samt ny betongtunnel för Söder Mälarstrands biltrafik vara de största byggdelarna.

 

Att jobba som projektingenjör

 

Du blir en del av produktionsförberedelsegruppen (pfg) eller stomkompletteringsgruppen (skg) och dina arbetsuppgifter är i förekommande fall inom följande områden:

 

•    Ekonomi

•    Kontrakt

•    Intäkt

•    Inköp

•    Kvalitet

•    Miljö

•    Arbetsmiljö

•    Produktionsstöd

•    Planering

•    Kalkyl och anbud

 

Du kommer ha många kontaktytor förutom dina närmaste kollegor inom pgg eller skg. Främst arbetar du med kollegor i de övriga produktionsblocken; konstbyggnad(betong), grundläggning och mark vilket betyder att du är nära produktionen i projektet. Vidare har du nära kontakt med projektstödsenheten med expertis inom bl a KMA. 

 

Du kommer bli en medarbetare i ett stort team och det finns gott om hjälp att tillgå.

Det är ett stort, spännande och unikt projekt med högt tempo. 

 

Den vi söker

 

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen samt produktionserfarenhet inom anläggning/infrastruktur som projekt- /entreprenadingenjör eller platschef. Vi ser att du har minst 5 års dokumenterad erfarenhet av arbete som projektingenjör eller motsvarande. Du är noggrann, systematisk, samarbetsvillig och noga med att leverera i tid och med hög kvalitet. Du arbetar idag troligen hos en entreprenör, på beställarsidan eller inom konsultvärden och har en vilja att utvecklas vidare på större projekt och hos en arbetsgivare med resurser.

 

Vad kan Skanska erbjuda dig?

 

Hos oss på Skanska blir du en del av ett företag som bygger morgondagens samhälle. Oavsett vilken roll du får har vi ett bra erbjudande till dig. Några tydliga exempel är aktiesparprogram, friskvårdsbidrag och möjlighet till förstärkt föräldrapenning. Vi lovar våra medarbetare ständig utveckling. Hos oss har du också möjlighet att lära av dina kollegor över hela Sverige och utvecklas mot nya roller.

 

Intresserad?

 

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via länken. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 27 juni 2021.

 

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Max Juhlin, projektchef: 010-448 10 82. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du vända dig till Richard Tersander, rekryteringsspecialist: 010-448 26 31

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

 

Additional Information

• Location: Stockholm, Sweden

• Schedule: Heltid

• Employee Status: Tillsvidare

 

Statements

• About Skanska: Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 27 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 3 juni

Kategorier : Bygg & Anläggning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Projektingenjör Stora Projekt - Stockholm