Skanska

Projektingenjör Stora Projekt - Stockholm

Guldbron är invigd. Vill du bidra till att fler ädla komponenter monteras?

 

Framtidens Slussen blir en effektiv och trygg knutpunkt för gående, cyklister och kollektivtrafik. Det ska också bli en av Stockholms mest attraktiva mötesplatser med parkliv, nöjen, kultur, restauranger och caféer.

 

Med femdubblad kapacitet att släppa ut vatten från Mälaren till Saltsjön minskas också risken för översvämningar i Stockholm och Mälardalen. Det säkrar vattentillgången för de cirka två miljoner människor som får sitt dricksvatten från Mälaren.

 

Avbördningsluckorna som reglerar Mälarens vattennivå ingår i den enskilt största entreprenaden i ombyggnaden av Slussen. Vi är i full färd att planera monteringen av dessa inkl. två mindre slussluckor samt två rörliga broar och söker nu en projektingenjör i stålblocket med fokus på kvalitet.

 

Spindel i nätet

 

Som projektingenjör är du en väldigt viktig resurs med ansvar för projektets stålkonstruktioner. Byggnadsdelarna omfattas av brostål, byggnadsstål, installation av lucksystem samt temporära stålkonstruktioner.

 

Du ingår i ett stålteam och kommer att ha nära samarbete med projektchef och produktionschef. Tillsammans med övriga medarbetare i projekten skapar du förutsättningar för en säker produktion med hög produktivitet, kvalitet samt lönsamhet.

  

Rollen innebär mycket kontakter med den egna projektgruppen och interna supportfunktioner, samt externa kunder, leverantörer, underentreprenörer och myndigheter.

 

Dina arbetsuppgifter innebär vidare att

 

• fungera som kvalitetsingenjör

 

• driva och samordna miljö- och arbetsmiljöarbetet för olika arbetsmoment

 

• ansvara för kvalitetsplanering

 

• upprätta montageplaner och montagetidplaner

 

• följa upp att montage genomförs i enlighet med riktlinjer i vårt

kvalitetssystem

 

• delta vid arbetsberedningar tillsammans med arbetsledare (montageledare) och identifiera montagespecifika risker

 

• följa upp och genomföra tillverkningskontroll hos underleverantörer

 

Vem är du?

 

Du har troligtvis en högskoleutbildning eller motsvarande teknisk examen i grunden. Vidare har du minst 5 års erfarenhet som projektingenjör eller motsvarande från byggbranschen eller maskininstallationer inom pappersindustrin, gruvnäring eller vattenkraft.

 

För att klara rollen behöver du ha god kunskap om dokumentationskrav och dokumentuppföljning av stålarbeten enligt regelverk. Det är meriterande att du har produktionserfarenhet av tillverkning och utförande av stålkonstruktioner enligt EN1090-2, EXC2/ EXC3 samt kompetens TR Stål N och fördelaktigt även IWS- IWE samt TR Stål K.

 

Då Slussenprojektet är ett omfattande projekt med många interna och externa kontaktytor och dokumenthanteringssystem så krävs att du är en god kommunikatör på svenska i tal och skrift och är välorganiserad med en god samarbetsförmåga.

 

Ansökan

 

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via länken. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, dock senast den 30 november.

 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Max Juhlin, rekryterande chef på telefon: 010-448 10 82, frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Richard Tersander, rekryteringsspecialist på telefon: 010-448 26 31.

 

Vi ser fram emot din ansökan! 

 

Additional Information

  • Location: Stockholm, Sweden
  • Schedule: Heltid
  • Employee Status: Tillsvidare

Statements

  • About Skanska: Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 30 november . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 november

Kategorier : Bygg & Anläggning Kontor & Administration Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Projektingenjör Stora Projekt - Stockholm