Skanska

Projektingenjör Stora Projekt - Stockholm

Vill du skapa en framtida hållbar infrastruktur?

Stora Projekt Stockholm är en region i Skanskas verksamhetsgren Väg- och Anläggning, som bygger vägar, järnvägar, tunnlar, broar, hamnar, energianläggningar, samt utför mark- och grundläggningsarbeten i hela Sverige.

Projekt Mälarbanan omfattar järnvägssträckan mellan Tomteboda och Kallhäll. Genom Sundbyberg och Solna planerar Trafikverket att bygga ut järnvägen från två till fyra nya spår. En del av järnvägen går i en cirka 1,4 kilometer lång betongtunnel med anslutande ramper.
Delentreprenad E9961 omfattar i huvudsak tunnel, station samt mark- och anläggningsarbeten för järnväg. Byggtiden för hela entreprenaden är beräknad till cirka åtta år.
Skanska har tecknat ett avtal med Trafikverket om att arbeta fram förutsättningarna för att genomföra entreprenad E9961.

Denna första och förberedande fas är igång sedan ett år tillbaka och vi söker nu dig som vill vara med på vår resa.
I ett utökat samverkansprojekt sitter vi tillsammans med Trafikverket i stora ljusa lokaler i Sundbyberg, där du kan följa projektet utanför fönstret.

Vi söker nu en projektingenjör till vår projekteringsledning som vill bidra till att skapa ett framgångsrikt projekt.

Du vill vara spindeln i nätet

Som projektingenjör inom projekteringsledningen arbetar du med de processer för effektivt beslutsfattande, planering och informationshantering som har satts upp för projekteringsskedet. I arbetet ingår bland annat delta i samordning mellan produktion, inköp och projekteringens teknikområden, gränsdragning mot sidoentreprenader, uppföljning av konsultavtal samt samgranskning av teknikmodeller.
Du är en viktig länk i upprättandet och implementeringen av styrande och vägledande dokument samt bistår och stödjer projekteringsledningen.

Övriga förekommande arbetsuppgifter innebär bl.a.

• Ekonomistyrning och fakturahantering
• Enklare kalkylarbete och förändringshantering
• Projekt- och tidsplanering
• Kontraktsadministration
• Kvalitets-, arbetsmiljö-, och miljöarbete

Du gillar att skapa ordning och reda

Vi ser att du har minst 5 års dokumenterad erfarenhet från byggprojekt inom framförallt väg och anläggning. Du brinner för stora projekt, gärna inom infrastruktur. Meriterande är förstås erfarenhet från projekteringsarbete och att arbeta i en miljö inom visuell projektering. Din utbildningsbakgrund kan vara byggteknisk högskoleexamen eller motsvarande.

Du har förmåga att se helheten i ett projekt, är driftig och brinner för att planera, strukturera och effektivisera arbetet med hjälp av processer och IT-verktyg. Vidare är du engagerad, initiativrik och delar gärna med dig av din kunskap.

På Skanska sätter vi individen i fokus och ser till att det finns utrymme och verktyg för dig att utvecklas. Vi jobbar framgångsrikt med vår arbetsmiljö för att på alla möjliga sätt säkerställa en trygg och säker arbetssituation för våra medarbetare. Vi ligger i framkant vad gäller grönt byggande och tillämpning av den senaste tekniken i våra projekt.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 1 mars 2020. Du anmäler ditt intresse för tjänsten genom att registrera ditt CV och personligt brev via länken. Vid frågor är du välkommen att ta kontakt med Fredrik Jörnlid, 010-449 11 10.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Additional Information

  • Location: Stockholm, Sweden
  • Schedule: Heltid
  • Employee Status: Tillsvidare

Statements

  • About Skanska: Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 1 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 6 februari

Kategorier : Bygg & Anläggning Ekonomi & Finans Kontor & Administration Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Projektingenjör Stora Projekt - Stockholm