Skanska

Projektekonom IME - Skellefteå

Projektekonom till IME

Vill du arbeta i branschens mest utmanande och spännande projekt? 

Vill du vara med och bygga, ett enormt datacenter, världens största testlabb för kabel, en ny rökgasrening, en kartongfabrik eller varför inte Europas första batterifabrik? 

Vi på Skanska IME genomför branschens mest spännande byggprojekt och nu söker vi en projektekonom som vill vara med och bygga Northvolts batterifabrik i Skellefteå. Batterifabriken kommer att tillverka litiumbatterier för användning i elbilar och för lagring av energi från våra elleverantörer. Ett framtidsprojekt som bidrar till ett fossilfritt samhälle och en bättre miljö.

Skanska IME, Industri, Miljö, Energi, utför byggprojekt hos Industrikunder – främst i norra Sverige, från Norduppland och norrut. 


Placeringsort i Skellefteå.

Gillar du att vara spindeln i nätet? 

I rollen som distriktsekonom arbetar du med såväl löpande redovisning och prognosunderlag, uppföljning och rapportering, och övrig ekonomisk support för verksamheten. Dina arbetsuppgifter innefattar bl.a. 

• Att ta fram och sammanställa prognosunderlag för distriktet 
• Fungera som stöd till distriktets projekt vad gäller frågor kring fakturering, redovisning, skatter, försäkringar m.m. 
• Hantering/bevakning av leverantörs- och kundreskontra 
• Att vara distriktets kontaktperson gentemot Skanskas interna Affärsstöd 
• Rapportanalyser 
• Administration och arkivering av ekonomiska dokument 
• Visst utbildningsansvar för ekonomisystem samt utbildningsadministration.
• Larmlistor, räntefakturor, omkostnadsomföringar, projektanmälningar 

Utöver detta tillkommer vissa administrativa uppgifter för projektet så väl som d i form av kontorstjänster, lokalbokningar, utskick, dokumentation samt systemhantering. 

Du kommer även i samarbete med regionekonomen, att arbeta med distriktets rapportering och uppföljning enligt instruktioner från Skanska Hus. Detta berör områden så som budget och prognos samt vissa ad hoc analyser och specialrapporter. 

Du är initiativrik och strukturerad 

Vi söker dig som är färdigutbildad ekonom med några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. 

Erfarenhet av rapportering, skattelagstiftning, prognos och budgetering från större företag samt förståelse och kunskap om redovisning och redovisningsregler är mycket meriterande. Har du dessutom erfarenhet av att sammanställa och analysera ekonomisk information ses även detta som mycket meriterande. 

Vidare är dina IT-kunskaper goda och du har särskilt god kunskap i Excel samt gärna erfarenhet av större affärssystem som exempelvis Oracle. Flytande svenska i tal och skrift är ett krav. Vi ser gärna att även din engelska är mycket god. 

Som person har du en god förmåga att förstå verksamheten och omsätta det i ekonomiska tal. Du är företagsam och tar egna initiativ för att utföra ditt arbete på bästa sätt. Vidare är du mycket noggrann och strukturerad. Du trivs i dynamiska miljöer som präglas av framåtanda och utveckling. Du kan ta alla typer av människor och uppfattas som positiv, trygg och förtroendegivande. 

Ansök idag – vi rekryterar löpande


Ansök senast 2019-02-24 genom att registrera ditt CV och personligt brev via länken. I denna rekrytering samarbetar vi med Experis och har du frågor angående tjänsten kontakta Tom Jakobsen, rekryteringskonsult 
tele 070-270 27 67

Välkommen till Skanska!

Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 43 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 24 februari . Arbetsort : Skellefteå . Publicerat : 5 februari

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Projektekonom IME - Skellefteå