Skanska

Projektchef Väg & Anläggning Väst - Borås/Alingsås

På Väg och Anläggning bedriver vi olika mark-, energi-, och anläggningsprojekt åt näringsliv, stat och kommun. Vi arbetar med en rad spännande projekt med fokus på bland annat broar, vägar, järnvägar, flygfält, vatten och avlopp, samt energi- och fjärrvärmeanläggningar. Region Väst ansvarar för väg- och anläggningsverksamheten i distrikten Göteborg, Halland, Värmland, Skaraborg och Bohuslän/Älvsborg. Vår region består av cirka 340 medarbetare där kulturen präglas av stort engagemang och hög trivsel bland våra medarbetare.

 

Vi ser en potential i att växa i marknaden kring Lerum, Härryda och Mark och söker nu en projektchef till vårt distrikt Bohuslän/Älvsborg. Placeringsorten kan vara antingen Borås eller Alingsås, men det är stor flexibilitet vart man väljer att sitta och det kan bli aktuellt med ett nytt lokalkontor i samband med expansion i den tilltänkta geografin.

 

Du skapar affärer och motiverar dina kollegor

 

Som projektchef har du en nyckelroll – med helhetsansvar för ett stort projekt eller flera projekt från start till överlämnande. Du ansvarar för att projektet styrs så att uppsatta mål nås och att kundens förväntningar möts – och helst överträffas.

 

En projektchef ansvarar för att utveckla relationer och genuint förtroende med sina kunder och bidrar till nya affärer. Du är resultatansvarig för de projekt som ligger inom din enhet och rapporterar löpande ekonomiska avstämningar och prognoser. Du är en viktig förebild både internt och externt och ser till att Skanskas mål och värderingar upprätthålls. Du är en ledare för medarbetare i projekten, vilket förutsätter att du har en förmåga och intresse av att skapa delaktighet, engagemang och utveckling i och för teamen.

 

Du sätter upp och styr mot övergripande lönsamhetsmål i projekt för;

• Ekonomi

• Resurser

• Projektering

• Produktion

 

Du sitter med i distriktets ledningsgrupp där vi utformar distriktets affärsplan och gemensamt ansvarar för att utveckla vår personal och våra talanger. Engagemang och målfokus är nyckelord för dig i ditt arbete och präglar dig som person. Du har ett helhetsperspektiv och tar ansvar för att driva många olika uppgifter parallellt, såväl strategiska som operativa.

 

Vem är du?

 

Din utbildningsbakgrund är sannolikt lägst en byggteknisk högskoleexamen eller motsvarande praktisk erfarenhet. För att bli framgångsrik i rollen som projektchef bör du ha erfarenhet av liknande tjänst att framgångsrikt driva projekt med helhetsansvar alternativt jobbar du idag som platschef/produktionschef och ser detta som ditt nästa steg.

 

Som person har du hög integritet och håller alltid vad du lovar och är bra på att se nya lösningar och perspektiv. Du är prestations- och resultatorienterad och trivs med att leverera mot uppsatta mål med lönsamhet i fokus. Vidare värdesätter du vårt arbete inom etik, säkerhet, mångfald och miljö och ser dessa som verktyg för att skapa framgång och vara den samhällsbyggare vi vill vara! Som ledare är du driven, tydlig, kommunikativ och motiverande. Har du också ett öga för affärer och brinner för att skapa lönsamhet i dina projekt så kan du vara den vi söker.

 

Skanska är ett värderingsstyrt företag och hållbarhet en stark drivkraft i vår verksamhet. För oss är det viktigt att våra medarbetare står bakom och lever i enlighet med företagets värdegrund. Du kan läsa mer om Skanskas värderingar här: https://www.skanska.se/om-skanska/skanska-i-sverige/vara-varderingar/

 

Vi är nyfikna på vem du är så vänta inte med att skicka in din ansökan. Ansök senast 18 april 2021 genom att registrera ditt CV och personligt brev via länken nedan. För frågor om rollen kontakta Distriktschef Johan Johansen 010-448 61 97.

 

 

Additional Information

• Location: Borås, Västra Götaland, Sweden

• Additional Locations: Alingsås, Västra Götaland, Sweden

• Schedule: Heltid

• Employee Status: Tillsvidare

 

Statements

• About Skanska: Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : För 11 timmar sedan . Arbetsort : Borås . Publicerat : 26 mars

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Projektchef Väg & Anläggning Väst - Borås/Alingsås