Skanska

Planeringsspecialist Infrastruktur - Örebro/Stockholm

Skanska Väg- och Anläggning bygger vägar, järnvägar, tunnlar, broar, hamnar, energianläggningar, samt utför mark- och grundläggningsarbeten. 
Distrikt Infrastruktur Mälardalen ingår i en region, Region Infrastruktur, inom Skanska med verksamhet i hela Sverige. Vi står inför en växande marknad och söker fler kollegor. Distriktet driver väg-, järnvägs- och broprojekt, framförallt med Trafikverket som kund. Projekten är i regel stora med ordervärden över 100 mkr och betydelsefulla för vårt framtida samhälle. 

I vår strävan att uppnå produktion i världsklass förstärker vi nu både kompetens och tillämpning av arbetssätt inom planering. Vi söker en planeringsspecialist som strategiskt placerad i distriktet kommer att stödja verksamheten från anbud till överlämnande. 

Söker du ett omväxlande jobb kan du fortsätta att läsa?

Som planeringsspecialist bidrar du med din spetskompetens inom planering av infrastrukturprojekt. Du utvecklar och förbättrar arbetsmetoder i planering samt utbildar projektmedarbetare inom området. Du har en viktig funktion i projektens anbudsskede och när vi vunnit projekten bistår du med att bästa arbetssätt implementeras. I förekommande fall deltar du själv i projektets samtliga faser med avsikt att få en så effektiv planering som möjligt. 

Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat att: 

• Projekten i distriktet är rätt och tillräckligt bemannade när det gäller planering. 
• Upprätta tidplaner för projektets alla faser; projektering, inköp, produktionsförberedelser, produktion och överlämnande. 
• Ta fram/koordinera kompletta tidplaner med resurser. 
• Uppdatera och revidera befintliga tidplaner. 
• Sammanställa, utvärdera och redovisa nuläge i tidplanemöten. 
• Analysera ändringar i tidplan och utvärdera konsekvenser. 
• I samarbete med projektledning verka för aktiv planering med syfte att skapa engagemang, delaktighet och sammanhållning i projekten. 
• Utveckla arbetssätt och verktyg för planering samt medverka till att höja kompetensen avseende planering inom organisationen. 
• Delta i planeringsnätverk. 

Du delar med dig av din erfarenhet och är en förebild för andra 

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning och erfarenhet av projektplanering. Du har troligen verkat inom projekt i olika roller och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från vår bransch. Du har god kännedom om ett byggprojekts olika faser och erfarenhet av kontraktsfrågor. 
Vi förutsätter att du har dokumenterad erfarenhet av några av planeringsverktygen, Asta Power Project, Primavera P6, Microsoft Project samt mycket god användare av MS Office. 

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är noggrann, strukturerad, systematisk, analytisk och driven. Du har förmåga att utveckla och underhålla goda relationer samtidigt som du kan ställa krav och följa upp. Vidare har du en god kommunikativ förmåga såväl muntligt som skriftligt, du är tydlig och lyhörd. Du är öppen för att ta in andras kunskap och trivs att leda och påverka. Du 
behärskar svenska i tal och skrift.

Placeringsort: Örebro eller Stockholm 

Ansök idag 

Registrera din CV och ett personligt brev under länken. Sista ansökningsdag är 2018-05-18, men sök redan nu då vi gör löpande urval. 
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mats Lindahl, Distriktschef 010-448 82 13.

Vi ser fram emot din ansökan! 

 

Ansök nu

Sista ansökningsdag : 18 maj . Arbetsort : Stockholm, Örebro

Kategorier : Bygg & Anläggning


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Planeringsspecialist Infrastruktur - Örebro/Stockholm